SCANDALUL dezinfectanţilor diluaţi/ NU mai există probe neconforme în spitalele gălăţene

SCANDALUL dezinfectanţilor diluaţi/ NU mai există probe neconforme în spitalele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ce s-a publicat lista spitalelor unde au fost găsite probe neconforme la capitolul dezinfecţi, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a prelevat noi probe de la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” şi de la Spitalul de Pediatrie, Astfel, conform noilor analize, singura problemă a fost descoperită la Spitalul de Pediatrie, unde s-a găsit încărcătură microbiană pe mâinile unui chirurg, ceea ce înseamnă că substanţa pentru dezinfecţia mâinilor nu a fost eficientă.

„Proba neconformă a fost în cazul Spitalului de Pediatrie, unde deja am şi trimis recomandarea scoaterii din uz a substanţei de dezinfecţie cutanată şi utilizarea altei soluţii, astfel încât să avem siguranţa unei dezinfecţii corespunzătoare”, ne-a explicat reprezentantul DSP Galaţi, medicul Valentin Boldea.

De asemenea, sursa citată ne-a explicat şi faptul că dezinfectanţii produşi de Hexipharma sunt folosiţi şi în alte două unităţi sanitare din Galaţi, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase şi Maternitatea „Buna Vestire”, unde nu au fost găsite probe neconforme. „Constatăm că nu există o pondere majoritară a produselor acestei firme. Considerăm că  trebuie verificate toate substanţele, indiferent de producător, pe o metodologie clară şi concretă şi că trebuie actualizată legislaţia  în ceea ce priveşte procedura de dezinfecţie şi monitorizare a eficienţei substanţelor biocide în unităţile medicale, cunoscând faptul că această legislaţie este din 1980”, a conchis Valentin Boldea.

Se pare că în judeţul galaţi doar 10 la sută din dezinfectanţii folosiţi în spitale sunt produşi de HexiPharma, restul provenind de la cu totul alte firme.

Citit 2223 ori Ultima modificare Joi, 12 Mai 2016 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.