Eliminaţi încă dinainte de concursul de titularizare

Eliminaţi încă dinainte de concursul de titularizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Câţiva candidaţi nu au dreptul să participe * Restul celor care vor să devină profesori,  în jur de 1800, sunt aşteptaţi la examen *

Nici nu a început examenul de titularizare şi o parte dintre candidaţi sunt eliminaţi din concurs. Motivul: la înscriere au prezentat diplome de absolvire a unor facultăţi sau specializări neacreditate sau nici măcar cu autorizaţie provizorie de funcţionare.

„41 de candidaţi sunt în această situaţie, toţi fiind absolvenţi ai unei specializări de la Universitatea „Spiru Haret”. Candidaţii au fost deja anunţaţi că nu pot participa la examen”, ne-a declarat inspectorul şcolar general adjunct Mitică Dudău.

În acest an, pentru prima dată, Ministerul Educaţiei a solicitat verificarea strictă a diplomelor prezentate de candidaţii la titularizare şi a cerut eliminarea celor care vin de la facultăţi care nu au acreditare de la minister. Alţi 18 candidaţi nu se pot prezenta azi la concurs pentru că dosarul de înscriere depus este incomplet.

Examen de patru ore

Restul candidaţilor, în jur de 1800, sunt aşteptaţi astăzi, 15 iulie, la centrele de examen de la Colegiul Naţional „Costache Negri” (cu un subcentru la Şcoala 7, din apropiere) şi de la Grupul Şcolar Industrial de Marină.

Examenul e programat să înceapă la ora 9,00, iar viitorii profesori trebuie să se prezinte în sălile de examen înainte de ora 8,30.

Anul acesta, Galaţiul este judeţ-pilot la titularizare. Profesori gălăţeni au conceput variantele de subiecte în noaptea care tocmai s-a încheiat, tot profesorii  din judeţul nostru urmând să corecteze lucrările viitorilor lor colegi.

Comentariu foto: Cei 41 de candidaţi ar fi trebuit să participe la examenul de la Colegiul Naţional „C. Negri

Citit 997 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.