Apa de ploaie umflă cotele Dunării

Apa de ploaie umflă cotele Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ploile din ultimele zile au săltat binişor nivelul Dunării. Fluviul a crescut, în zona Galaţiului, cam cu zece centimetri pe zi, marţi fiind înregistrată o cotă de 435 cm. Tendinţa este şi pentru zilele următoare de creştere, însă, deocamdată cel puţin, putem sta liniştiţi dat fiind faptul că până la cota de atenţie – 560 cm – mai este destul.

„Au fost ploi în tot bazinul hidrografic al Dunării, nu numai la noi, ci şi în ţări precum Austria sau Germania. S-au mai făcut, probabil, şi nişte reglaje pe la baraje şi astfel s-a ajuns la un debit mai mare. Dar acest lucru nu pune probleme nici pentru populaţie, nici pentru navigaţie”, ne-a declarat Dorian Dumitru, directorul Direcţiei Căi Navigabile din cadrul AFDJ Galaţi.

La intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, Dunărea avea, marţi, un debit de 8.300 mc/s, peste media multianuală a lunii iulie – 5.500 mc/s. Potrivit prognozelor hidrografice, debitul, atât pe Dunăre, cât şi pe râuri, va mai scădea în zilele următoare, astfel că, după ce trece „valul”, fluviul ar putea reveni în parametri normali.

Citit 902 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.