FRAUDE LA VOT. Buletine multiple pentru alegători şi membri blocaţi în cabina de vot

FRAUDE LA VOT. Buletine multiple pentru alegători şi membri blocaţi în cabina de vot
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La primele ore după deschiderea secţiilor de votare au apărut şi primele incidente. Este vorba despre două secţii de votare, unde membrii din comisii le-au dat alegătorilor mai multe buletine de vot.

Un prim incident a fost semnalat la secţia de votare nr. 58, de la Şcoala 17. Tot aici a fost semnalat şi un al doilea incident. „Doi membri le-au dat alegătorilor câte două buletine de vot pentru primar, respectiv, Consiliul Judeţean. Prima membră a fost exlusă imediat. Am sesizat atât Biroul Electoral Municipal, cât şi Poliţia. Buletinele de vot nu au fost introduse în urne şi au fost  anulate”, ne-a precizat Elena Druţă, preşedinta Secţiei de votare nr. 58

Deşi primul incident s-a reziolvat relativ repede, la cel de-al doilea a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi a reprezentantului BEM. Şi asta din cauză că membra comisiei care a dat două buletine de vot identice unui singur alegător a intrat într-o cabină de vot şi a refuzat să mai iasă. Din cabina de vot, femeia a încercat să explice că totul a fost o greşeală, din cauză că în secţie era foarte mult zgomot.

La faţa locului a ajuns şi reprezentanta BEM, care a dat toate informaţiile necesare pentru ca procesul electoral, suspendat din cauza doamnei care se blocase în cabina de vot, să fie reluat.

Până la urmă, nu a  fost nevoie de intervenţia poliţiştilor, pentru ca membra comisiei să părăsească cabina de vot, aceasta ieşind singură. Întrebată dacă vrea să rămână la alegeri ca reprezentant al partidului care a acreditat-o, femeia a decis să îşi prezinte demisia.

Imediat după rezolvarea problemei, procesul de vot a fost reluat, însă membrii BEM au fost înştiinţaţi că incidente similare s-au petrecut şi la Secţia de votare nr. 67, unde alţi doi membri din comsii au dat câte două buletine de vot identice unor alegători. Aici însă incidentele s-au rezolvat foarte repede prin eliminarea membrilor care au greşit, procesul de vot nefiind perturbat.

Foto: Marius Negri

Citit 8032 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2016 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.