CÂND îşi vor PRIMI BANII gălăţenii angrenaţi în ALEGERILE din 5 iunie
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

CÂND îşi vor PRIMI BANII gălăţenii angrenaţi în ALEGERILE din 5 iunie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Operatorii de calculator din cele 436 de secţii de votare din judeţul Galaţi (împreună cu cei convocaţi pentru a fi rezerve) şi experţii electorali, care au participat la alegerile locale din data de 5 iunie, îşi vor putea încasa indemnizaţiile, cel mai probabil, în perioada 15-25 iunie, au precizat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Întrucât mai mulţi cititori ne-au întrebat când îşi vor primi indemnizaţiile, le transmitem celor interesaţi că, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Petrica Paţilea, primăriile pe raza cărora au funcţionat secţiile de votare sunt cele care le vor face plata oamenilor, însă viramentele Prefecturii către aceste instituţii sunt condiţionate de statele de plată.

Andi Mihalache, preşedintele filialei Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), ne-a declarat că nu mai puţin de 552 de gălăţeni urmează să încaseze indemnizaţii pentru calitatea de operator de calculator. „Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat încă de miercuri pontajele către Prefectură. Ce a depins de AEP, noi am făcut”, a precizat Andi Mihalache.

Aşa cum v-am mai informat, atât operatorii de calculator, cât şi experţii electorali - din rândul cărora au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi computerizată, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora, vor încasa câte 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de cinci zile. În schimb, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor primi câte o indemnizaţie de 65 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de trei zile.

Citit 8103 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2016 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.