Urmaşii lui Vuia şi Vlaicu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consulat la Trieste: Un nou oficiu consular român a fost deschis pe 15 iulie 2009, în Italia, la Trieste. Până la finalizarea lucrărilor de amenajare a Consulatului General al României la Trieste programul de lucru cu publicul este: luni 11.00 - 14.00, marţi 11.00 - 14.00, joi 11.00 - 14.00.

* 29 de români construiesc avioane: Conaţionalii noştri lucrează în industria aeronautică din Peninsulă după ce au fost concediaţi în ţară. Ei fabrică avioane militare la o firmă italiană. O parte dintre ei montează avioane C 27 J Spartan destinate Forţelor Aeriene Române. „Pentru că în Italia nu găseam persoane calificate potrivite, am mers să le selecţionăm din România. O agenţie de muncă ne-a semnalat mai mulţi specialişti disponibilizaţi din industria aeronautică românească. Am evaluat şi am ales 21 de muncitori pentru proiectul Eurofighter şi opt pentru proiectul C 27", a spus Giorgio Sapino, şeful departamentului de Resurse Umane. Românii sunt mulţumiţi de slujbă, dar sunt trişti deoarece contractul de muncă le expiră în decembrie.

* Daruri pentru copii: În cadrul celei de-a doua sesiuni a proiectului caritabil "Daruri pentru copii", reprezentanţii Asociaţiei socio-culturale "Vocea Românilor" din Roma, împreună cu grupul "Năzdrăvanii" din Galaţi, se vor deplasa astăzi în localităţile: Dumbrăveni, Odobeşti şi Păuneşti din zona Vrancei, pentru a dărui celor 58 de copii orfani aflaţi în centrele de plasament din cele trei oraşe rechizite şcolare necesare începerii anului şcolar, o maşina de spălat profesională şi o maşină de gătit. Suma de 2.500 de euro necesară achiziţionării acestora provine din vânzarea primelor o mie de exemplare ale albumului Grupului "Năzdravanii" intitulat "Aşa este neamul meu". Discul a fost lansat în decembrie 2007 în cadrul celor trei spectacole organizate la Roma cu prilejul Zilei Naţionale a României. Anul trecut s-a desfăşurat prima  sesiune a acestui proiect caritabil în oraşul Galaţi şi în localitatea Pechea.

* Anamaria Marinca, pe scena londoneză: Actriţa româncă Anamaria Marinca, cunoscută din filmul „4, 3, 2”, va juca în perioada 21 iulie - 8 august, la Young Vic Theatre din Londra, în piesa „4:48 Psychosis", de Sarah Kane. Sarah Kane este unul dintre cei mai controversaţi dramaturgi ai secolului XX, iar „4:48 Psychosis", ultima sa piesă, este o explorare brutală şi poetică a minţii care se pregăteşte să se nimicească pe sine.

* Întâlnire în Belgia: Membrii portalului Rombel care se află în zona St Truiden, Tienen, Diest şi, de fapt, din toată Belgia, sunt invitaţi sâmbătă, 25 iulie, la terasa româncei Cătălina din localitatea Wijchmaal-Peer, începand cu ora 15.15, cu familiile şi prietenii lor.

* Mini-campionatul de fotbal în Portugalia: Primăria oraşului portughez Sintra, în parteneriat cu APAF (Asociaţia Portugheză a Arbitrilor de Fotbal) şi ICE -  Ibérica Comunicação Empresarial, organizează în perioada 19 iulie - 2 august prima ediţie a campionatului de fotbal "Mundialinho da Integração", care reuneşte echipe formate din reprezentanţi a 12 comunităţi de imigranţi rezidenţi în Portugalia.

* Jerusalem International Film Festival: Filmul românesc de lung metraj „Cea mai fericită fată din lume" participa la ediţia din acest an a Jerusalem International Film Festival.

Citit 612 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.