Portul Galaţiului - „mult mai grozav decât al brăilenilor”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noul port de ambarcaţiuni uşoare va fi construit în trei luni!

„Am primit studiul de fezabilitate pentru noul port de ambarcaţiuni”, am aflat vineri de la Ionel Ardean, directorul departamentului Urbanism al Primăriei din Galaţi. „Noi sperăm că, în aproximativ trei luni de zile, să tăiem panglica”, a precizat specialistul.

După cum „Viaţa liberă” v-a informat deja, Guvernul alocă majoritatea banilor pentru lucrare. De la rampa de lansare a bărcilor mici din zona trecere bac, debarcaderul se va întinde în aval, paralel cu malul, cu un ponton de peste 200 metri şi la el se va ajunge pe un ponton de acces de aproape 30 metri. Tot sistemul va pluti pe flotoare ancorate de stâlpi înfipţi în fundul Dunării.

„Proiectul acesta e mai grozav, mult mai grozav decât al brăilenilor! Va avea sistem de supraveghere cu circuit închis, deci va fi ceva grozav”, a adăugat, cu vizibilă mândrie, directorul Ardean.

Mare parte din costurile acestui nou port care va găzdui o sută de bărci şi şalupe, adică 90 la sută din totalul de  3.588.291 de lei, inclusiv TVA, vor fi acoperite de Ministerul Turismului, restul de Primărie, a declarat anterior viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Citit 1949 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.