Probleme pe strada Tecuci/ Lucrări de modernizare, blocate de o lună! (FOTO)
Foto: Foto: Remus Basalic

Probleme pe strada Tecuci/ Lucrări de modernizare, blocate de o lună! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Lucrările de modernizare a străzii Tecuci, realizate pe bani împrumutaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), sunt blocate de circa o lună pe segmentul dintre arterele Sf. Spiridon şi Traian.

Ce s-a întâmplat? Chiriaşii imobilului de pe Tecuci nr. 43 au reclamat la Inspectoratul de Stat în Construcţii că, din cauza lucrărilor executate, clădirea a fost grav avariată. Iar Inspectoratul, după ce a verificat situaţia, a oprit lucrările, până la punerea în siguranţă a construcţiei afectate. Faptul că, de o lună întreagă, şantierul a încremenit a stârnit revolta locatarilor străzii, care şi-ar dori ca modernizarea să se termine cât mai repede.

Ieri, lucrarea a fost verificată de consultanţii BERD, împreună cu primarul Ionuţ Pucheanu şi viceprimarul Sorin Enache.

Cât e vina lui Dorel?

"Un Dorel a stricat. Aici au fost şanţuri şi s-au hotărât să pună branşament acolo. Pe data de 27 mai a dat ploaia, s-au gândit să astupe şanţul, aruncând pământ peste acel branşament făcut la voia întâmplării. S-a rupt branşamentul şi apa a curs toată noaptea într-o gură de beci! Pământul s-a slăbit şi s-a lăsat, afectând clădirea", s-au plâns chiriaşii imobilului de la numărul 43, familia Leu. Clădirea, în care funcţionează un atelier de rame, geamuri şi oglinzi, arată înfricoşător: pragul şi scările s-au strâmbat, soba de teracotă s-a deplasat, hornul s-a desprins şi s-a înclinat, iar crăpăturile mari din perete ameninţă pe oricine intră înăuntru.

Constructorii firmei Tancrad, care modernizează strada, nu par deloc convinşi că structura de rezistenţă a clădirii fost afectată doar de lucrările executate şi de infiltraţiile de apă. Chiar şi în condiţiile în care în subsol sunt numai beciuri!

Nemulţumiţi sunt şi locatarii care s-au săturat să trăiască într-un permanent şantier, acum înţepenit: "Nu putem sta aşa. Poate, totuşi, se rezolvă mai repede!". Oamenii se plâng că mirosul de canalizare este puternic, că nu-şi pot face aprovizionarea cu lemne şi că magazinele au de suferit.

Cum se va rezolva

Pentru ca lucrările să fie reluate, este necesar ca imobilul de la numărul 43 să fie pus în siguranţă, iar asta înseamnă evacuarea locatarilor. Familia Leu cere un spaţiu comercial pentru atelier, iar locatarii vecini trebuie mutaţi de urgenţă într-o altă locuinţă. Autorităţile vor încerca să găsească o soluţie pentru toţi, în cursul zilei de astăzi.

Vestea bună este că restul lucrării de pe Tecuci este în grafic şi se lucrează de zor. Modernizarea costă 24,8 milioane de lei şi trebuie să fie gata în mai 2017.

Citit 6671 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.