Sistemele de încălzire AMASS - confort, sănătate și mai ieftin decât gazul!

Sistemele de încălzire AMASS - confort, sănătate și mai ieftin decât gazul!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Toti ne facem probleme atunci cand este vorba de sanatatea familiei noastre, mai ales atunci cand locuim in preajma unui oras, iar praful si alti poluanti din atmosfera ajung in aerul locuintei si in plamanii nostrii.  Insa aceste efecte nedorite pot fi evitate, culmea, cu ajutorul unui sistem termic extrem de eficient, ieftin si cu un consum foarte mic.

AMASS prezinta sisteme de incalzire electrica in pardoseala, o tehnologie adusa din Danemarca care a fost conceputa pentru a asigura:

- confort termic maxim,

- consum mai mic decat solutiile pe gaz,

- sanatate din belsug.

Corpul uman are nevoie de o anumita miscare a aerului cald pe verticala, miscare care poate fi descrisa printr-o curba termica ideala, conceputa de specialisti. Sistemele AMASS au fost concepute special ca miscarea cauzata de ele sa produca o curba aproape identica cu cea ideala pentru a obtine cel mai mare grad de confort termic cu putinta.

Pentru obtinerea acestui nivel de confort sistemele AMASS folosesc cabluri si covorase incalzitoare. Cablurile sunt montate in sapa, iar daca sapa a fost deja turnata si nu se mai poate inalta se folosesc covorasele care sunt introduse fie in adezivul gresiei sau sub parchet. Datorita faptului ca nu exista corpuri de incalzire pe pereti sau in interiorul lor, nu exista o tendinta de miscare a aerului pe orizontala si in felul acesta nu se formeaza curenti de aer care sa antreneze praful si alte particule daunatoare in atmosfera respirabila din interiorul camerei. In plus se evita si senzatia de aer uscat pe care o dau multe sisteme termice. Sistemele de incalzire in pardoseala sunt recomandate medical persoanelor care sufera de alergii cauzate de praf.

Bun, dar se pot obtine toate aceste avantaje ieftin? Ei bine, da. Sistemele AMASS sunt electrice si nu folosesc resurse epuizabile precum gazele naturale, petrolul sau lemnul. Acestea au o natura finita, in timp vor deveni din ce in ce mai rare, iar pe masura ce raritatea lor este mai accentuata si pretul va creste considerabil. Electricitatea insa poate fi obtinuta din surse inepuizabile precum energia soarelui, a vantului, a apelor sau cea nucleara, care nu se vor termina niciodata si astfel nu se va ajunge la fluctuatii mari si o crestere constanta a pretului lor. Acest lucru se poate vedea in evolutia pretului gazelor naturale comparativ cu cel al electricitatii, doar in  10 ani, intre 1996 si 2006, pretul gazelor naturale a crescut de 4 ori fata de cel al curentului electric.

Mai mult de atat, sistemele termice AMASS  respecta principiul inertiei termice, un principiu de baza pentru ca un sistem de incalzire sa fie economic. Acest principiu consta in inmagazinarea si apoi cedarea treptata a caldurii si poate fi intalnit la vechile radiatoare de fonta, care, daca mai tineti minte, erau mult mai ieftine din punct de vedere al consumului decat cele din otel, oferind in acelasi timp acelasi nivel de confort termic.

Termostatele inteligente AMASS poseda functii inteligente de reducere a consumului. De exemplu, termostatele folosesc frecventa pulsatorie a curentului electric si nu cea continua. De asemenea, ele stiu sa opreasca alimentarea cu energie electrica atunci cand se face aerisirea camerei si nu incearca sa compenseze pentru scaderea brusca de temperatura, pornind alimentarea doar atunci si atat cat este nevoie pentru mentinerea temperaturii alese de dumneavoastra.

Sistemele AMASS folosesc si o putere instalata mai mica cu 20-30% decat la sistemele cu radiatoare astfel consumul este mai mic dar si investitia pe viitor in panouri fotovoltaice este mai mica, daca doriti sa deveniti independent energetic.

In concluzie spre deosebire de o centrala termica care functioneaza cam 8 ore pe zi , sistemele AMASS functioneaza in medie 2-3 ore pe zi, pe durata lunilor de iarna, pentru o casa izolata termic de 150 mp, cu sistemele AMASS, clientii AMASS obtin  un consum mediu luna iarna de doar 400-450 de lei!

Pe langa acestea sistemele de incalzire AMASS Confort Systems  beneficiaza de costuri de instalare mai mici , nu au costuri de intretinere si verificari periodice, au durata de viata cea mai mare, 80 de ani si 20 de ani garantie, maximul pentru un sistem termic.

Daca doriti informatii suplimentare referitoare la avantajele sistemelor AMASS vizitati-ne pe www.amass.ro.

(P)

Citit 4189 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 14:10