Galeria ”Mantu” intră în RENOVARE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Victor Cilincă

Galeria ”Mantu” intră în RENOVARE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În luna august, Galaria de Artă "Nicolae Mantu" va intra în renovare capitală, sediul de pe strada Domnească nr. 19  urmând să fie extins, în cadrul "unui proiect îndrăzneţ", a anunţat plasticianul David Sava, preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România. El a schiţat şi traseul celor mai importante evenimente ale filialei până la sfârşitul anului. Astfel, după două expoziţii ale unor artişti gălăţeni, pe 12 septembrie va avea loc venisajul  Salonului de toamnă al artiştilor plastici gălăţeni. Va urma apoi Salonul de iarnă, pe 5 decembrie.

Noutatea totală în domeniu o va constitui însă oscarizarea valorii plastice la noi, într-o gală de sfârşit de an, care, credem şi sperăm, nu numai că va răsplăti calitatea, imaginaţia şi munca în acest domeniu, dar va stârni şi interesul public. Astfel, pe 21 decembrie, în sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", va avea loc prima Gală a Artelor la Galaţi!

"Se vor acorda premii de excelenţă pentru artiştii cu merite deosebite în anul în curs şi pentru persoanele speciale din jurul nostru - membri onorifici, care au venit alături de noi; membri şi cotizanţi în acelaşi timp. Vom acorda o parte din premii şi celor care ne-au susţinut în timpul anului", a mai spus Sava.

Citit 1581 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.