MORMINTE DISTRUSE de un copac căzut. Indolenţa unora îi COSTĂ pe alţii

MORMINTE DISTRUSE de un copac căzut. Indolenţa unora îi COSTĂ pe alţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Furtuna de cod galben de joi noapte şi-a făcut de cap şi prin locurile de odihnă veşnică


Supriză neplăcute pentru câţiva gălăţeni care au mers în acest sfârşit de săptămână în cimitirul „Eternitatea”. Şi asta pentru că şi-au găsit mormintele devastate. Lucrările funerare erau distruse, crucile rupte sau căzute pe morminte, plăcile de beton sparte. Totul din cauza unui copac. Este adevărat că oamenii nu au găsit copacul pe morminte, dar au găsit lângă acestea mormane de lemne tăiate. Oamenii s-au gândit, destul de normal de altfel ţinând cont de ţara în care trăim, că vreun Dorel a avut chef de treabă şi s-a apucat să taie copacul.

De data aceasta însă pare să nu fie mâna lui Dorel, ci doar indolenţa unui cetăţean şi mâna fortunei. Copacul, foarte înalt, a căzut pe morminte joi noapte, atunci când vântul a bătut foarte puternic. Astfel, în cădere, pomul a făcut ravagii. Conform administratorului cimitirului, Adrian Sârghie, copacul se afla pe un loc de veci concesionat de un gălăţean. „Am constatat vineri dimineaţă cele întâmplate  şi am solicitat ajutorul celor de la spaţii verzi pentru tăierea copacului şi curăţarea locului. Vineri s-a reuşit acest lucru, dar nu s-a mai putut transporta şi lemnul, acesta fiind lăsat lângă alee. Conform contractului, respectivul concesionar avea obligaţia să anunţe autorităţile şi să solicite ajutorul pentru toaletarea, respectiv, tăierea copacului. Noi, ca administraţie, nu putem tăia un astfel de copac decât cu acordul sau la solicitarea concesionarului, pentru că am putea fi acuzaţi chiar şi de profanare de morminte”, ne-a explicat Adrian Sârghie.

Aşadar, indolenţa unui cetăţean a adus o pagubă însemnată în buzunarele altora. Acum, cei păgubiţi se pot adresa instanţei de judecată şi să îi ceară concesionarului, care a permis ca acel copac să crească pe locul său de veci, despăgubiri. Până la obţinerea acestora însă, oamenii vor fi obligaţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi reface lucrările funerare.

Citit 4490 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.