„Undă verde” la Vizureni pentru vânători

„Undă verde” la Vizureni pentru vânători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* AJVPS Galaţi a câştigat licitaţia pentru atribuirea fondului cinegetic din nordul judeţului *

Vânătorii de la AJVPS Galaţi au câştigat cursa pentru gestionarea dreptului de vânătoare a fondului cinegetic de la Vizureni, situat în nordul judeţului, (cu o porţiune chiar pe teritoriul judeţului Vaslui),  numai bun pentru o ieşire la iepuraşi sau la fazani.

După cum „Viaţa liberă” a scris, la sediul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale s-a desfăşurat, marţi şi miercuri, licitaţia pentru atribuirea spre gestionare a 41 de fonduri de vânătoare, printre care şi cel de la Vizureni, cu o suprafaţă de 5.515 hectare şi un preţ de plecare al redevenţei anuale de 77,5 euro.

Pentru adjudecarea acestui fond s-au înscris la licitaţie cinci asociaţii vânătoreşti: AVPS Lebăda (Brăila), AVPS Muflonul (Buzău), AVPS Safari Land, AVP Iepuraşul Cernavodă şi AJVPS Galaţi. Aceasta din urmă a câştigat licitaţia, angajându-se să plătească o redevenţă anuală de 12.501 euro.

„Este un fond nou pentru vânătorii gălăţeni, o zonă care până acum nu a mai fost gestionată de noi. În acest fond se găseşte în special vânat mic – iepuri, fazani, dar mai sunt şi căprioare sau mistreţi. Misiunea noastră este, printre altele, de a păzi acest fond de braconieri, de a asigura liniştea vânatului şi a proteja locurile de reproducere, de a asigura hrană suplimentară pentru animale pe timp de iarnă”, ne-a declarat Vladimir Talpeş, directorul AJVPS Galaţi.

Trebuie spus că, în cadrul licitaţiei de la Ministerul Agriculturii, Vizureniul s-a aflat într-o companie selectă, printre care şi mult mediatizatul fond de la Balc (Bihor). Acesta a fost adjudecat de AV Waidmannsheil cu o redevenţă anuală de 26.733 euro.

Dacă vi se pare mult, gândiţi-vă că se poate ajunge şi la mai mult. Recordul a fost bătut în cadrul licitaţiei de fondul de la Miceşti, adjudecat de AJVPS Argeş pentru suma de 59.586 euro!

La polul opus, cel mai ieftin au scăpat vânătorii de la AJVPS Cluj, care şi-au adjudecat fondul de pe Valea Belişului cu doar 115 euro. Conform contractelor ce urmează a fi încheiate, câştigătorii licitaţiei vor avea dreptul să gestioneze pe o perioadă de 10 ani fauna cinegetică din cuprinsul fondurilor de vânătoare atribuite.

Citit 1773 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.