Începe Şcoala de vară de astronomie

Începe Şcoala de vară de astronomie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna viitoare, de luni până vineri inclusiv, secţia Planetarium din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, organizează cea de-a doua ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”.

Angajaţii Planetariumului le propun celor interesaţi o serie de cursuri, pe teme diverse. Participanţii vor urma cursuri de astronomie, între orele 17,00 – 21,00, urmând ca până la miezul nopţii să facă observaţii astronomice şi alte activităţi practice.

„Cursurile de astronomie se vor desfăşura pe două grupe de vârstă – juniori, de clasele V–VIII, şi seniori, începând cu clasa a IX-a. Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariumul, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii.

„Acest proiect urmăreşte popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar şi stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei  prin  participarea la acţiuni interactive” a precizat şi Camelia Burluc, directorul general al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, invitându-i la Şcoala de vară pe cei mici şi pe cei mari.

Printre temele, teoretice şi practice, abordate în cadrul Şcolii de vară de Astronomie, se numără: instrumente optice folosite în astronomie, mituri şi constelaţii, recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, astronomie versus astrologie, roboţii spaţiali, observaţii lunare, planetare şi deep-sky, vizionări de filme documentare de astronomie.

Citit 818 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.