Când se întrerupe „dubla continuă” de pe Coşbuc? Şoferii le cer autorităţilor să se mişte mai repede

Când se întrerupe „dubla continuă” de pe Coşbuc? Şoferii le cer autorităţilor să se mişte mai repede
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Până când pe bulevardul George Coşbuc se va reveni la sistemul vechi cu linie întreruptă la Sindicate şi la Oficiul Poştal,  mulţi şoferi riscă şi calcă dungile trasate la începutul lunii iunie

S-a vrut prevenirea evenimentelor rutiere prin forţarea şoferilor să păstreze distanţa în trafic, dar s-a reuşit altceva: determinarea şoferilor să facă artificii sau să încalce legea! Situaţia existentă de aproape patru luni pe una dintre cele mai aglomerate artere din oraş, bulevardul George Coşbuc, este resimţită înzecit de gălăţenii care locuiesc la blocurile M sau la cele din interiorul cartierului, pentru care linia întreruptă era mană cerească. Acum, riveranii au la îndemână câteva soluţii, unele care le mănâncă benzina şi nervii, dacă vor să nu încalce legea şi să vireze pe la intersecţia cu Mihail Kogălniceanu, sau altele, mai puţin ortodoxe, cum ar călcarea liniei continue. Este, de asemenea, inutil să amintim că şoferii care vin dinspre Patinoar şi vor să intre în parcarea Casei de Cultură ar trebui să meargă până la sensul giratoriu dinspre Parcul Viva ca să poată întoarce legal! 

Autorităţile promit că şterg!

În ideea că totuşi regulile ar putea fi readuse la forma iniţială, prin întreruperea liniei la Sindicate şi în dreptul Oficiului Poştal, unii riverani s-au adresat autorităţilor chiar după o lună de la apariţia dungilor neîntrerupte. Una dintre petiţionare este Nicoleta Irimia, care avea să afle, oficial, la începutul lunii iulie 2016, că şi autorităţile, în speţă Poliţia, au ajuns la concluzia că ideea nu a fost tocmai inspirată. Redăm din răspunsul primit la petiţia adresată IPJ Galaţi: „Vă comunicăm, faptul că aspectele sesizate de către dumneavoastră au fost aduse la cunoştinţa administratorului drumului public, în cauză Primăria Municipiului Galaţi, urmând ca în perioada următoare să se remedieze situaţia semnalată”.

Nu ştim ce înseamnă „perioada următoare”, cert este că angajaţii Primăriei abilitaţi să şteargă dungile nu au poposit pe Coşbuc.

„A trecut o lună, aproape două. I-am adresat un memoriu şi domnului primar, la finele lunii august, la care am ataşat inclusiv răspunsul de la Poliţie, dar a trecut şi septembrie şi situaţia e aceeaşi. Noi facem zilnic artificii ca să ajungem în cartier cu maşinile. Nu mai spun de cozile care se formează la semafoare inutil, pentru că jumătate poate sunt oameni care aşteaptă să facă stânga, să intre în cartier!”, ne-a spus Nicoleta Irimia.

Varianta întreruperii liniilor continue de pe Coşbuc era totuşi luată în considerare de reprezentanţii Poliţiei Rutiere Galaţi şi la finele lunii iulie, odată cu implementarea sistemului "Undă Verde". Sperăm ca acele canale de comunicare între instituţii privind fluidizarea şi siguranţa traficului din oraş să nu se înfunde, iar soluţiile, agreate oficial de toată lumea, să fie puse în practică.

Citit 13270 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.