Prefectura Argeş i-a suspendat permisul de conducere primarului Cristian Popescu Piedone

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca, a anunţat, luni, că a dispus suspendarea permisului de conducere al primarului sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, şi a cerut Judecătoriei Piteşti anularea documentului, informează corespondentul NewsIn.

Prefectul a precizat că în cazul dosarului primarului Piedone există nereguli privitoare la viza de flotant.

"Motivul este legat de modul în care a obţinut viza de flotant. Pe 27 septembrie 2007 a obţinut viză de flotant în comuna Priboieni la un cetăţean, Constantin Grigoroiu, iar pe 19 octombrie 2007 a susţinut examenul auto pentru categoriile A, B, C şi C+E. Imediat s-a mutat înapoi la Bucureşti, pentru că urma să candideze", a declarat Marcel Proca.

Numărul total al cererilor depuse la Judecătoria Piteşti pentru anularea permiselor obţinute în mod fraudulos în Argeş a ajuns, luni, la 329.

Prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca, a precizat că până în prezent au predat permisele la sediul Poliţiei Rutiere Argeş 57 de persoane.

Toţi cei care au adus documentele la poliţie au primit dovezi care atestă că au predat permisele, dar care nu le permit să mai conducă autovehicule pe drumurile publice. Persoanele în cauză au fost introduse în baza de date a Poliţiei Rutiere. Dacă vor fi prinse la volan, vor fi cercetate penal pentru conducere fără permis, au precizat poliţiştii.

Dintre cele 57 de persoane care au depus permisele până acum la sediul Poliţiei Rutiere Argeş, 45 au făcut contestaţie la ordinul de suspendare, invocînd prezumţia de nevinovăţie.

Printre persoanele pentru care Prefectura Argeş a cerut suspendarea permiselor se află şi fotbalistul Cosmin Moţi, de la Dinamo. Numele lui Moţi a apărut încă de la început în scandalul obţinerii permiselor auto în mod fraudulos la Piteşti, când s-a aflat că şi-a obţinut viza de flotant la Piteşti, deşi el locuieşte în Capitală. Se pare că dosarul lui a intrat în atenţia anchetatorilor ca urmare a acestei nereguli referitoare la adresa de domiciliu. Primul termen în instanţă în procesul de anulare a permisului pentru fundaşul dinamovist a fost stabilit la Judecătoria Piteşti pe data de 17 iunie.

Operaţiunea de verificare a dosarelor în baza cărora se consideră că au fost eliberate în mod fraudulos permise a fost demarată în data de 10 martie la SPCRPCÎV Argeş şi au fost analizate filă cu filă 4.966 de dosare.

DNA a trimis în judecată, în luna decembrie a anului trecut, 28 de persoane, dintre care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Citit 864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.