Ne fuge pământul de sub picioare. Mai multe RAVENE au apărut în Galați
Foto: În foto, stânga - faleza, dreapta - surparea de pe Regiment 11 Siret (Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan)

Ne fuge pământul de sub picioare. Mai multe RAVENE au apărut în Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În urma ploilor abundente de marţi noaptea şi miercuri dimineaţă, atât pe faleza Dunării, cât şi pe strada Regiment 11 Siret, au avut loc accidente de teren, care au determinat formarea unor ravene destul de late.

Dacă în zona Elice, alunecările de teren au avut loc pe versantul care face legătura între Faleza superioară şi Faleza inferioară, nefiind un pericol imediat pentru cetăţeni, pe strada Regiment 11 Siret, ravena s-a format chiar pe aleea care face legătura dintre strada principală şi blocurile C24 şi C25. "Am fost sesizaţi de oamenii din zonă, intervenim provizoriu pentru astuparea gropii, urmând să vedem după ce se domoleşte ploaia ce trebuie făcut. Momentan, ne ocupăm doar de astuparea gropii şi de compactare, urmând ca asfaltarea să fie făcută ulterior, când vremea o va permite", ne-a spus Mirela Furtună, directorul Ecosal.

Primăria s-a autosesizat

"Ştim de problema terasamentului de pe faleză, ne-am autosesizat şi am trimis un echipaj de la Direcţia Tehnică, pentru a vedea ce măsuri trebuie luate în zonă", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Alunecarea de teren de pe faleză a avut loc în trei zone, iar pământul moale poate fi un indicator că urmează şi alte astfel de evenimente, în cazul în care continuă ploile. De altfel, societatea Apă Canal a intervenit deja cu saci de nisip, pentru protecţia unei conducte. "Am fost şi noi sesizaţi cu privire la alunecarea de teren care s-a produs acolo. Am luat măsuri pentru că astfel de fenomene pun în pericol colectorul interceptor, o conductă de mari dimensiuni, care se află în zonă şi prin care trece toată apa uzată din oraş. Ne-am deplasat acolo şi am luat măsuri pentru a ne proteja", ne-a declarat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal. Conducerea societăţii ia în calcul şi redimensionarea gurilor de scurgere a apelor pluviale, pentru a face faţă unei cantităţi mai mari de apă.

Citit 21783 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.