Sărbătoreşte cu Fotache SRL! 25 de ani din pasiune pentru maşini
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Sărbătoreşte cu Fotache SRL! 25 de ani din pasiune pentru maşini
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Probabil că sunt la fel de mulţi gălăţeni care cunosc firma SC Fotache SRL ca aceia care o ştiu după numele ei „de scenă”, AutoParma, ales de importatorul pentru România al maşinilor Fiat şi Alfa Romeo – AutoItalia. Până la urmă, nu acest raport este cel mai important, cât faptul că SC Fotache SRL, una dintre cele mai vechi şi cunoscute firme din Galaţi, a împlinit vineri, 4 noiembrie, fix 25 de ani de la înfiinţare. O cifră frumoasă, rotundă, cu potenţial de creştere şi, din păcate pentru mulţi întreprinzători locali, tot mai greu de atins.

Şi probabil că, iarăşi, foarte mulţi dintre vechii clienţi ai SC Fotache SRL ştiu că actualul complex integrat AutoParma de pe bulevardul Coşbuc, care are la stradă un showroom elegant, s-a „născut” în curtea unei case de pe strada Caragiale. „Am plecat dintr-un garaj de şase pe nouă, acasă, unde am lucrat zece ani”, îşi aminteşte Constantin Fotache, administratorul societăţii, sau „tartorul”, cel de la care a pornit totul – aşa cum îl alintă, cu dragoste, fiica sa, Samira Baştină. L-am întrebat pe senior (fost şef, mulţi ani, al ACR-ului gălăţean, un pasionat de maşini şi unul dintre cele mai respectate nume în tot ce însemna, pe vremuri, mecanica auto în Galaţi) cum i se par cei 25 de ani care tocmai s-au scurs: „Incredibil! Au trecut atât de repede, însă realizările sunt pe măsură. În 2006 am terminat de construit întregul complex integrat, care are aproximativ 3.000 de metri pătraţi şi de atunci suntem în luptă cu criza asta enormă. Mulţumesc familiei pentru că m-a suportat şi îi mulţumesc încă o dată soţiei, pentru că în 2008, înainte de criză, aveam un împrumut la bancă şi ea a găsit o oportunitate să închidem creditul mai bine decât l-am luat. Iar criza nu ne-a găsit cu împrumuturi la bancă, a fost singura noastră şansă de a rămâne în picioare în faţa concurenţei mari neloiale”, ne-a spus Constantin Fotache.

„În cei 25 de ani, am făcut multe investiţii, doar din fonduri proprii şi împrumuturi bancare, plus, bineînţeles, multă muncă. A fost şi este foarte greu, pentru că, în ziua de azi, este foarte greu să fii apolitic, este foarte greu să rămâi pe piaţă cu o asemenea concurenţă, a service-urilor neautorizate, este foarte greu să dai siguranţa zilei de mâine unor oameni care au, la rândul lor, familii”, l-a completat Samira.

Ar fi multe de spus despre cei 25 de ani de când SC Fotache SRL este pe piaţa Galaţiului, pe lângă cele peste 2.500 de maşini Fiat, Alfa Romeo, Fiat Professional, Jeep sau SsangYong vândute. Dar poate cea mai sugestivă imagine este alăturarea, în cadrul showroom-ului de pe Coşbuc, a unui Fiat 600 de numai 29 de cai putere, din 1963 (aproximativ anul din care Fotache senior a început să lucreze ca mecanic) şi spectaculoasa Giulia, cel mai aşteptat model Alfa Romeo al actualului deceniu. Despre aceasta, dar şi despre „Cel mai mic iaht din lume”, Fiat 500 Riva, puteţi afla mai multe pe site-ul autoparma.ro sau la showroom. Vă aşteaptă şi o ofertă!

(P)

Citit 4942 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2016 18:53