UPDATE - ACCIDENT în lanţ pe Autostrada Soarelui | BILANȚ MODIFICAT: 4 morţi. TRAFICUL a fost REDESCHIS după 9 ore de la carambol
Foto: Foto: digi24.ro

UPDATE - ACCIDENT în lanţ pe Autostrada Soarelui | BILANȚ MODIFICAT: 4 morţi. TRAFICUL a fost REDESCHIS după 9 ore de la carambol
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE - BILANȚ MODIFICAT: 4 morţi: Potrivit unui nou bilanț, accidentul în lanţ ce a avut loc pe Autostrada Soarelui s-a soldat cu patru morţi, după ce o persoană rănită în carambol a murit în spital.

24 de persoane încă se află internate în spitale, a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu. Potrivit acestuia, 23 de persoane sunt internate în spitale în București și o persoană - în spitalul din Călărași. Dintre acestea, una este în stare gravă.

Primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă, pe autostrada A2, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii. "Eram prima maşină. A venit cineva din spate şi m-a lovit. Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula şi pe banda întâi şi pe banda doi. Nu eram staţionat. Am redus viteza pentru că scria pe panourile alea să reducem viteza (...).”

Traficul a fost redeschis după 9 ore de la carambol, potrivt mediafax.ro.


UPDATE - BILANȚ MODIFICAT: 3 morţi și 41 de răniţi: Potrivit unui nou bilanț, accidentul în lanţ ce a avut loc pe Autostrada Soarelui s-a soldat cu trei morţi. Ministerul Sănătăţii a informat că 41 de persoane au fost rănite, acestea fiind transportate la 7 spitale din Capitală. Astfel, 13 răniţi au fost transportaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni, nouă victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci, la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru răniţi au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfântul Ioan şi alţi doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

În carambol au fost implicate 15 mașini. ISU a activat planul roşu. Nouă persoane erau încarcerate în momentul în care salvatorii au ajuns la locul accidentului.

În total, 60 de victime au rezultat în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada Soarelui. Dintre acestea, 16 nu au avut nicio leziune şi au refuzat transportul la spital. În primă fază, 15 răniţi au fost transportaţi la spitalul din Lehliu, o parte dintre aceştia urmând a fi redirecţionaţi către unităţi medicale din Capitală.

VIDEO ȘI FOTO


Un accident în lanţ s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în dreptul kilometrului 67 al Autostrăzii 2 Bucureşti – Constanţa, patru persoane decedând, alte 35 de persoane fiind rănite, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a activat planul roşu de intervenţie, potrivit ISU Călăraşi. Accidentul s-a petrecut la ora 8,40, în condiții de ceață densă.

 

Citit 6429 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2016 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.