De ce au fost capabile mai multe gălăţence ca să îşi vadă telenovelele şi să spele la maşină | VIDEO și FOTO

De ce au fost capabile mai multe gălăţence ca să îşi vadă telenovelele şi să spele la maşină | VIDEO și FOTO
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La vremuri noi, obiceiuri vechi de alimentare cu energie electrică, într-una dintre comunele gălăţene cunoscute pentru "fuga" de plata facturilor la energie. Este vorba de Iveşti, unde cele mai recente descinderi ale lucrătorilor de la Electrica au evidenţiat faptul că în comunitate se practică cu succes branşarea ilegală, cu improvizaţii, şi, în consecinţă, consumul de curent fără contorizare şi plată.

Situaţia a fost constatată de echipele de control însoţite de poliţişti în şase locuinţe, dintre care cinci aparţin unor femei tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, iar una unui bărbat de 55 de ani. În toate cazurile, casele erau "echipate" cu instalaţii artizanale, care le asigurau alimentarea astfel încât cei ce locuiau acolo să poată folosi aparatură electrocasnică şi să îşi lumineze camerele fără să dea un leu pe facturi. Cablurile trase fără să fie conectate la un contor au fost date jos de reprezentanţii Electrica, iar poliţiştii şi-au făcut partea lor de treabă, întocmind în cele şase cazuri dosare penale pentru furt de energie electrică şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. 11 este numărul total al persoanelor vizate de ancheta poliţiştilor, care, în cadrul acţiunii, au mai dat şi câteva zeci de amenzi pentru încălcare diferitor acte normative.

"În cadrul aceleiaşi acţiuni, polițiștii gălățeni au aplicat 35 contravenţii în valoare de 7.250 lei pentru acte de comerţ ilicit, absenţa caselor de marcat la unii operatori economici şi pentru abateri la Codul Rutier. Au fost confiscate  600 kg legume, în valoare de 1.200 lei şi suma de 2.300 lei ", a precizat ag. Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 6713 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2016 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.