Poliţiştii vor ieşi în stradă, în perioada 17-21 august, pentru a-şi cere drepturile băneşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii vor picheta, în perioada 17-21 august, sediile Guvernului, Preşedinţiei, Ministerului de Finanţe, Ministerului de Interne, Prefecturilor şi Inspectoratelor de Poliţie pentru a-şi cere drepturile băneşti, a declarat, joi, comisarul Marin Gruia, preşedintele SNPPC.

Potrivit lui Gruia, peste 500 de poliţişti vor picheta, zilnic, în această perioadă, sediul Guvernului, 200, Palatul Cotroceni, 150 vor picheta Ministerul Administraţiei şi Internelor, 200, Ministerul Finanţelor, iar câte o sută de poliţişti vor picheta sediile Prefecturilor şi Inspectoratelor de Poliţie din întreaga ţară.

"Acţiunile de protest se vor desfăşura, zilnic între orele 10.00 şi 12.00, perioadă de timp în care poliţiştii îşi vor lua ore libere în contul orelor suplimentare lucrate deja. Vor fi aproximativ 6.000 de poliţişti zilnic în stradă", a declarat, pentru NewsIn, Marin Gruia, care a precizat că revendicările sindicatului sunt legate strict de drepturile poliţiştilor şi alocarea unui buget pentru buna funcţionare a unităţilor poliţieneşti.

"Ministerul Administraţiei şi Internelor a primit un buget pentru zece luni şi a fost împărţit la 12 luni. De aceea, nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru celelalte drepturi băneşti prevăzute de lege. Nu au fost alocaţi bani nici pentru hârtie sau toner, astfel că poliţiştii sunt nevoiţi să le aducă de acasă", a subliniat Gruia.

SNPPC a solicitat, în urmă cu trei săptămâni, intervenţia Preşedinţiei şi Guvernului pentru rezolvarea situaţiei, însă, susţine Gruia, cele două instituţii nu au avut nicio reacţie până în momentul de faţă.

Şi Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" anunţă, printr-un comunicat de presă remis joi Agenţiei NewsIn, că a hotărât organizarea unor mitinguri de protest la nivel naţional în ziua de 11 august.

Revendicările poliţiştilor afiliaţi, potrivit comunicatului remis de liderii Sindicatului "Pro Lex", sunt de natură financiară. Altfel spus, neplata compensaţiilor de chirie, neacordarea primelor de vacanţă şi a normei de echipament, neplata orelor suplimentare şi iminenţa scăderii veniturilor poliţiştilor cu 20 % au determinat organizarea unor mitinguri de protest la nivel naţional, programate pentru 11 august.

Citit 687 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.