Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Elevii şi studenţii cu drept de vot, care vor să meargă acasă pentru a-şi alege parlamentarii, vor călători gratuit cu trenul, a decis, săptămâna aceasta, Guvernul. „Măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor şi studenţilor şi răspunde solicitării Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România”, au transmis reprezentanţii Executivului. Transportul gratuit pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren Regio şi Interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.

Conform informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Guvernului, biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student. „Este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie se va menţiona numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, calitatea elev/student”.

Sumele necesare asigurării facilitaţilor vor proveni de la bugetul Ministerului Transporturilor. În prezent, în învăţământul de stat şi privat sunt înmatriculaţi aproximativ 520.000 de studenţi (licenţă şi master).

Citit 2389 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2016 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.