IARNA nu a mai luat Galaţiul prin surprindere. Se combate poleiul şi se cară zăpada din oraş
Foto: Peste 145 de utilaje au lucrat la deszăpezirea străzilor din oraş | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

IARNA nu a mai luat Galaţiul prin surprindere. Se combate poleiul şi se cară zăpada din oraş
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Autorităţile gălăţene nu au fost luate prin surprindere nici de a doua rundă de ninsoare. Încă de la primele ore, după intrarea în vigoare a Codului Galben de ninsoare, autorităţile gălăţene au fost pregătite să intervină. La miezul nopţii au fost convocate toate firmele implicate în deszăpezirea oraşului. Primele utilaje, cele ale Ecosalului, au ieşit imediat pe străzile principale din oraş. Cu începere de la ora 02,30, toate celelalte utilaje şi-au început şi ele treaba, fiind în total 154. Activitatea a fost urmărită pe monitoare în comandamentul de iarnă al Primăriei Galaţi. „Toate utilajele au sistem GPS şi ştim exact unde se află. Toţi cei care lucrează la deszăpezire au hărţile pe telefon şi urmăresc exact traseul stabilit. Oraşul a fost împărţit în şase zone şi fiecare ştie exact ce şi unde trebuie să acţioneze, astfel încât totul să fie organizat”, ne-a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

În comandament fiecare ştie exact ce are de făcut. Telefoanele sună, cei răspunzători de luarea deciziilor găsesc imediat soluţii. În teren, echipele comune formate din lucrători ai Ecosal şi ai Primăriei verifică dacă treaba a fost făcut aşa cum s-a anunţat telefonic.

„Prioritare au fost străzile principale din oraş şi trotuarele. Unde s-a putut s-a intrat şi în cartiere. La ora la care vorbim (N.R. ora 12,30), se lucrează la lărgirea străzilor principale, iar apoi utilajele vor intra pe străzile secundare. În teren sunt 120 de oameni care deszăpezesc trecerile de pietoni, staţiile de autobuz şi trotuarele. Pentru trotuare sunt şi cinci Bobcat-uri”, a adăugat primarul Galaţiului.

Utilajele sunt monitorizate prin GPS

În Comandament, deszăpezirea arată bine, aşa că doar o plimbare în oraş poate dezvălui adevărul. Ei bine, ieri cel puţin, adevărul nu arăta cu mult diferit faţă de cele spuse în comandament. La ora 13,00, cam toate străzile principale din oraş erau deja deszăpezite corespunzător. În unele locuri, acolo unde spaţiul a permis accesul utilajelor, chiar şi străduţele secundare erau deszăpezite. Astfel că şoferii au putut circula, în condiţii de iarnă, prin tot oraşul.

Pietonii însă nu au fost al fel de norocoşi. Multe dintre trotuarele oraşului erau încă pline de zăpadă. Din păcate însă, în unele zone, gălăţenii, care ar fi trebuit să iasă din casă şi să îşi cureţe trotuarul aferent locuinţei, au uitat de această obligaţie şi au lăsat zăpada pe trotuar, în aşteptarea autorităţilor.

Se combate poleiul şi se cară zăpada din oraş

Autorităţile gălăţene au împrăştiat, începând de marţi seară, 433 de tone de material antiderapant pe străzile din oraş. Ţinând cont că meteorologii au anunţat că există riscul să se formeze polei, la nivelul oraşului Galaţi au fost pregătite 14 sărăriţe care vor interveni atât miercuri noapte, cât şi în cursul zilei de joi, pentru a împrăştia material antiderapant.

Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

De asemenea, începând de miercuri, de la ora 21,00, a fost reluată acţiunea de strângere a zăpezii care a rezultat în urma intervențiilor din aceste zile. Pentru această acţiune au fost pregătite 20 de autobasculante, iar zăpada va fi dusă pe platforma din dreptul Universităţii ”Danubius”. După prima ninsoare, timp de două zile, cele 20 de autobasculante au efectuat câte 14 drumuri spre platforma de depozitare a zăpezii. „Se cară în primul rând mormanele de zăpadă care obturează vizibilitatea în trafic, şi apoi restul”, ne-a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 19963 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.