Momente emoţionante în Poligonul Smârdan, în cadrul EXERCIȚIULUI MILITAR
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Momente emoţionante în Poligonul Smârdan, în cadrul EXERCIȚIULUI MILITAR
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Momente emoţionante în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi. Totul a fost pus la cale de militarii români, care le-au oferit mărţişoare colegelor venite din alte state.

Femeile, îmbrăcate în ţinută militară, au zâmbit şi au fost foarte emoţionate de gest, mai ales că totul a fost o surpriză. "Noi avem ceva similiar pe data de 8 Martie. Nu ne aşteptam la un astfel de gest. Este foarte frumos şi le mulţumim", ne-a spus comandantul militarilor din Slovenia.

Nu au fost uitate nici femeile din armata română, care au primit la rândul lor mărţişoare. "Eu am terminat şcoala în urmă cu două luni şi este prima dată când particip la un exerciţiu de acest gen, în poligon. Eram oricum foarte emoţionată, acum sunt şi mai şi", ne-a spus soldatul Alina Vulcan, care a ţinut să precizeze că este deja de două săptămâni în poligonul din judeţul Galaţi.

După momentul emoţionant, toţi soldaţii şi-au reluat armele şi s-au deplasat în teren pentru a participa la exerciţiul "Platinum Eagle 17.1".

"Suntem alături de colegii şi partenerii noştri din Bulgaria, Muntenegru, Republica Macedonia, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, pentru a desfăşura un antrenament complex la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan. Exerciţiul face parte din proiectul Black Sea Rotational Force 17 (BSRF 17), iar obiectivele operaţionale de instruire pe care le-am avut au fost centrate pe interoperabilitatea structurilor participante, pentru ca modul lor de acţiune să  fie similar şi sincronizat. Astăzi s-a desfăşurat o şedinţă cu trageri reale de luptă, tema fiind "Acţiunea subunităţilor de infanterie sprijinite de aruncătoare în lupta ofensivă". Pe flancul stâng, militarii români au acţionat cu transportoare amfibii blindate TAB 77, iar americanii, pe flancul drept, cu Humvee", ne-a explicat maiorul Costel Păstaie, locţiitorul comandantului Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni".

Exerciţiul, care a debutat pe 20 februarie, s-a dovedit destul de dificil, din pricina terenului, lucru remarcat chiar şi de americani. "Terenul este accidentat şi a fost o provocare pentru noi toţi, dar acest lucru a fost benefic, pentru că am putut să demonstrăm că suntem interoperabili şi putem să acţionăm împreună", a spus căpitanul Chase Bradford, din compania de armament a unui batalion american de infanterie marină.

Exerciţiul se va încheia astăzi, urmând ca în perioada următoare să aibă loc şi alte astfel de antrenamente.

Citit 2912 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2017 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.