Doi COPII, sportivi de performanţă, UCIȘI de o AVALANȘĂ

Doi COPII, sportivi de performanţă, UCIȘI de o AVALANȘĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, doi tineri alpinişti de Cartea Recordurilor, şi-au pierdut viaţa într-o avalanşă, în masivul Retezat, de sâmbătă. Cei doi erau însoţiţi şi de câţiva adulţi, care au reuşit, însă, să scape cu viaţă.

Copiii muntelui, Geta şi Erik, au trăit până la 13 şi 14 ani vorbind cu cele mai înalte creste montane, însă şi-au îngropat iubirea pentru munte în judeţul Hunedoara, în Masivul Retezat. Doi sportivi ai României, recunoscuţi în lume pentru rezultate obţinute în alpinism au urcat, sâmbătă, ultima creastă.

În imagine, Dor Geta Popescu:

În imagine, Erik Gulacsi:

“2016 a fost marfă! Am tras la antrenamente şi am avut spor, expediţiile au reuşit toate şi au cam fost câteva: Aconcagua - 6.972 de metri, în februarie, cel mai înalt vârf din afara Asiei, cel mai înalt din America de Sud. Apoi, în mai, Pico de Orizaba - 5.636 de metri, în Mexic, cel mai inalt vulcan din America de Nord. Tot în mai, Denali/ McKinley - 6.190 de metri, cel mai înalt vârf din America de Nord, iar în decembrie, Mt.Giluwe - cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania", îşi descria, pe o reţea de socializare, Dor Geta Popescu palmaresul din 2016.

Coleg cu Geta la Clubul Sportiv Montan Altitude, Erik a atins, tot în anul 2016, vârful Aconcagua, cel mai înalt din America, devenind astfel cel mai tânăr alpinist din Europa care a reuşit această performanţă.

Recuperarea trupurilor, amânată

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, salvamontiştii au decis să amâne recuperarea trupurilor neînsufleţite ale celor doi tineri alpinişti. "Drumul este lung şi greu, este întuneric şi am sistat operaţiunea, până când membrii echipajului vor putea acţiona în siguranţă", a spus Ovidiu Bodeanu, şeful Salvamont Hunedoara, sâmbătă seara.

Potrivit declaraţiilor salvamontiştilor, pe traseu s-ar fi aflat un grup de 51 de persoane, însă numai cinci au fost surprinse de avalanşă. Celelalte trei persoane sunt în afara oricărui pericol. România a pierdut, însă, doi tineri sportivi extrem de talentaţi.

Dumnezeu să-i odihnească!

Citit 2157 ori Ultima modificare Duminică, 23 Aprilie 2017 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.