”Bella Vita”, locul unde Italia te îmbie din farfurie

”Bella Vita”, locul unde Italia te îmbie din farfurie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gastronomic, suntem un oraş cosmopolit. Avem, sau am avut în ultimii ani, restaurante cu specific chinezesc, mexican, spaniol, belgian, arăbesc, indian, turcesc, la care se adaugă cele tradiţionale româneşti, fast-food-uri, fast-grill-uri, terase sau alte restaurante unde se oferă diverse meniuri specifice. Câteodată, răspunsul la întrebarea „unde mergem?” poate fi destul de greu. Că eşti cu partenerul de viaţă, ori că simţi nevoia unui chef cu prietenii sau doar a unei întâlniri cu colegii, trebuie să te gândeşti foarte bine ca să alegi „destinaţia” perfectă, locul unde toată lumea să se simtă bine. Vă sugerăm noi un astfel de loc, restaurantul „Bella Vita”, căruia i-am putea spune, şi n-am greşi, Italia de pe strada Dr.Carnabel.

„Bella Vita” este locul unde chef Robert Patriche, cu o experienţă de peste 15 ani în Italia, îşi pune pasiunea şi frumoasa nebunie în ale bucătăriei pe farfuria din faţa ta. Este locul unde te poţi delecta cu feluri autentice, numai din ingrediente proaspete: Italia  (brânzeturi), dar şi din Franţa (unt şi vanilie de Bourbon) sau Argentina (ceafă de vită şi spată de Black Angus). „Bella Vita” este locul unde chef Robert Patriche găteşte pentru oricine îi trece pragul ca pentru cei mai buni prieten. Că este „Chitarra aglio olio e peperoncino”, „Linguine negru de sepia cu somon”, „Ravioli cu somon fume sau cu sos de hribi” şi cremă trufată, „Piept de raţă cu marmeladă de ceapă”, „Ceafă de vită Black Angus”, „Saltimbocca alla Romana”, „Cerb la ceaun” sau „Midii sote”, „Salată Bella Vita” sau „Tiramisu” ori „Lava Cake”, totul are gust bun şi arată minunat. Şi le poţi stropi cu o Fetească sau un Aligote de Curtea Regală, ori cu un Pinot Gris de Jidvei, cu o bere, un pahar de cidru sau un cocteil cu nume exotic. Nici „Meniul zilei”, servit de luni până vineri până la ora 16,00, nu trebuie neglijat, pentru că chef Robert Patriche te poate surprinde oricând cu mâncăruri tradiţionale sau cu produse deosebite.

„Bella Vita” este locul unde, odată plecat, de-abia aştepţi să revii. Vara este deja aici, terasele sunt la mare căutare din nou, iar „Bella Vita” are nu una, ci două terase. Spaţii largi, aerisite, umbroase, unde poţi petrece în tihnă o oră-două în doi, dar poţi face şi o petrecere cu zeci de invitaţi şi prieteni, pentru că ocazii sunt destule în viaţă.

„Bella Vita” este situat pe str.Dr.A.Carnabel, chiar vizavi de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Zona este centrală, dar şi retrasă, iar terasele restaurantului sunt ferite de zgomotul şi praful străzii. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0771 236 851.

Foto ”Viața liberă” - Marius Prisacariu și Agenția de publicitate PROMO

(P)

Citit 11157 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 16:04