Aproape o sută de şoferi au rămas fără permise

Aproape o sută de şoferi au rămas fără permise
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consumul de alcool înainte de a se urca la volan şi viteza excesivă au fost principalele păcate ale şoferilor gălăţeni în ultima săptămână, zeci de conducători auto dând peste cap aparatele de măsurare din dotarea Poliţiei Rutiere. Cei mai mulţi şoferi care au încasat amenzi pentru abateri de la Codul Rutier s-au făcut vinovaţi de depăşirea limitei de viteză, 174 fiind prinşi în această situaţie.

Nici cei care au consumat alcool înainte de a porni la drum nu au fost puţini, 17 primind amenzi, iar şase fiind cercetaţi penal deoarece etilotestele au arătat valori mari.

Pentru lipsa centurii de siguranţă, 63 de şoferi au fost amendaţi, iar pentru neacordare de prioritate, 40 de conducători auto vor plăti sume de bani deloc neglijabile.

În zece cazuri, poliţiştii au amendat şoferi care nu au oprit la trecerea peste căile ferate, agenţii aplicând amenzi şi pentru 133 de pietoni care au traversat neregulamentar.

Valoarea totală a celor 621 de amenzi date într-o săptămână depăşeşte suma de 165.000 de lei.

98 de şoferi au fost lăsaţi fără permise, ca urmare a unor abateri grave de genul vitezelor excesive sau a consumului de alcool, iar trei persoane care au fost prinse conducând fără a avea carnet s-au ales cu dosare penale.

Citit 1616 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2017 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.