”Pianul călător” poposeşte la Galaţi. CONCERT extraordinar cu Horia Mihail, la Teatrul Muzical

”Pianul călător” poposeşte la Galaţi. CONCERT extraordinar cu Horia Mihail, la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La un an după ultima reprezentaţie în Galaţi, "Pianul călător" va poposi, astăzi, din nou în oraşul de la Dunăre. Titratul pianist Horia Mihail va concerta pe scena Teatrului Muzical "N. Leonard", de la ora 19,00, grupajul pieselor pe care le va interpreta fiind reunit sub genericul "Romantic vals".

Cu această irezistibilă propunere muzicală, Horia Mihail a pornit din nou la drum, însoţit de un pian de concert, pus la dispoziţie de Radio România, în cea de-a şaptea ediţie a "Pianului călător", care va ajunge în oraşul nostru printr-un noroc, turneul fiind prelungit şi pentru Galaţi.

Prin urmare, sunteţi invitaţi să ascultaţi adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

"De şapte ani, încerc să spun lumii poveşti muzicale. Au fost ani în care am acordat atenţie unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper să fie bine primită această invitaţie la vals, pentru că voi prezenta piese extrem de interesante, rafinate, ce dau substanţă şi valoare istorică acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante. Şi pentru mine aceste turnee se transformă în poveşti. De la an la an, întâlnirile cu publicul din ce în ce mai numeros mă fac să am şi mai multă energie şi dorinţă de a continua. Urmează alte mii de kilometri la volan, recitaluri aproape în fiecare seara, dar abia aştept această nouă călătorie a mea şi a pianului, şi sper că şi publicul va fi încântat de aceste seri în ritm de vals", spunea Horia Mihail, în deschiderea turneului.

"Fineţe, delicateţe a frazării, un balans atent controlat, o bogăţie de nuanţe - atribute ale unui spectacol pianistic de înaltă clasă - un talent muzical de aleasă factură", aşa scria despre Horia Mihail cotidianul „The Boston Globe” - un ziar cu 19 premii Pulitzer.

A învăţat 14 ani muzica în România, iar apoi a absolvit cursurile Universităţii din Illinois, studiind cu marele maestru britanic Ian Hobson, specialist în muzică romantică. În 1999, românul primea „Artist Diploma” la Boston University, unde studiase cu regretatul profesor american Anthony di Bonaventura.

Horia Mihail a debutat la zece ani, pe scena Operei în oraşul său natal, Braşov, cu un concert. A cântat apoi în peste alte o mie de concerte, alături de mari orchestre, precum Orchestra Naţională Radio sau Filarmonica „George Enescu”. A susţinut recitaluri solo şi concerte în 18 ţări, de pe patru continente, acompaniind numeroşi mari artişti.

Biletul costă 54 de lei, preţ întreg, şi 32,4 lei, cu reducere pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Citit 2273 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.