PROGRAMUL complet al evenimentelor din NOAPTEA MUZEELOR. Intrare GRATUITĂ

PROGRAMUL complet al evenimentelor din NOAPTEA MUZEELOR. Intrare GRATUITĂ
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Sâmbătă seara, gălăţenii sunt aşteptaţi la Noaptea Muzeelor, un eveniment în cadrul căruia uşile tuturor muzeelor din Galaţi vor fi deschise, complet gratuit. Anul trecut, evenimentul a fost un real succes, iar instituţiile de cultură au fost luate cu asalt de gălăţeni, astfel că şi anul acesta este aşteptat un flux continuu de vizitatori. 

Primăria municipiului Galaţi a anunţat programul complet al evenimentului, cu orele între care poate fi vizitat fiecare muzeu, dar şi lista traseelor de autobuz care vor circula şi după încheierea programului obişnuit. 

Centrul Cultural, primul pe listă

Noaptea Muzeelor începe, de fapt, la ora 17,00, când Centrul Cultural "Dunărea de Jos" îşi va deschide uşile pentru vizitatori. Gălăţenii vor putea vizita instituţia până la ora 01,00, astfel că este timp berechet pentru toţi doritorii. "Hai la bal în tinda căşii" se numeşte expoziţia de folclor care va putea fi admirată în incinta Centrului Cultural.

De la ora 18,00, gălăţenii vor avea intrarea liberă în Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine (până la ora 1,00), în Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (până la ora 2,00), dar şi în Muzeul de Istorie "Paul Păltânea" (până la ora 12,00). Unul dintre momentele care i-ar putea încânta pe gălăţeni este mini-concertul oferit de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine. Astfel, vor cânta corala "Camerata Juventus", corul Seminarului Teologic "Sf. Andrei", elevi premianţi ai Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin", dar şi fanfara "Valurile Dunării". 

Şapte trasee cu program prelungit

Pentru a veni în sprijinul gălăţenilor care vor vizita muzeele sâmbătă noaptea, primăria a decis prelungirea programului pentru şapte trasee de autobuz (16, 11, 15, 102, 104, 19, 26). În total, vor fi 17 autobuze care vor continua să circule şi după terminarea programului normal, adică după ora 22,30. "Începând cu ora 21,15, vom introduce şi două autobuze de capacitate mare pe traseul 16, cu capătul la Grădina Botanică şi cu întoarcere la IVAS", se arată în comunicatul primăriei. Potrivit Ralucăi Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei, autobuzele vor circula până la ora 1, cu excepţia celor de pe traseul 16, care vor circula până la 2,00.

Citit 10409 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.