La Galați, din nou, PROBLEME cu cardurile de sănătate

La Galați, din nou, PROBLEME cu cardurile de sănătate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Toată săptămâna trecută, gălăţenii au avut probleme cu cardul de sănătate, sistemul informatic fiind indisponibil din cauza unor chestiuni tehnice, care au dat mari bătăi de cap medicilor. Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru şi, probabil, nu va fi nici ultima. Practic, defecţiuni ale sistemului apar frecvent, afectând, astfel, viaţa pacienţilor. Mai ales cei în vârstă se plâng de faptul că nu reuşesc să beneficieze de reţete compensate şi, pentru că nu au banii necesari să-şi cumpere medicamente la liber, fac drumuri la medici în fiecare zi.

"De când cu introducerea cardurilor de sănătate, viaţă noastră atârnă de un fir de aţă. Fără card, practic, nu avem nicio putere, nici noi, nici medicii", ne spune Eugenia Creangă. Femeia a povestit că a fost nevoită să vină, zilnic, la cabinet, pentru a vedea dacă îşi poate lua reţeta. Defecţiunea nu reprezintă o problemă doar la nivel de judeţ şi doar pentru cetăţeni, ci şi pentru doctori, medici de familie şi farmacişti din toată ţara. Pentru că nu vor să achite din buzunarul propriu, medicii de familie îşi reprogramează pacienţii şi dau reţete în regim off-line. Apar cozile la cabinete şi nervii sunt întinşi la maximum. “Efectiv nu putem lucra. Scoatem cardul pacientului, mai dăm un restart la calculator şi aşteptăm. Pacientul se uită la noi şi noi ne uităm la pacient", a declarat o asistentă de la un cabinet din oraş.

Medicii spun că îşi doresc şi au cerut în repetate rânduri, renunţarea la  aceste carduri care, pe de o parte le fac munca dificilă, iar pe de alta, afectează, în mod cert, viaţa cetăţenilor. Însă, până acum, în ciuda discuţiilor cu forurile competente, nu s-a ajuns la nicio soluţie în favoarea pacientului.

Citit 2749 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.