ACUZAȚII la o școală din Galați | Inspectoratul şcolar şi Poliţia cercetează o posibilă agresiune
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

ACUZAȚII la o școală din Galați | Inspectoratul şcolar şi Poliţia cercetează o posibilă agresiune
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Anchete la Şcoala Gimnazială Nr. 34 "Mihai Viteazul" din Galaţi, după ce mama unei eleve de clasa a VII-a a lansat acuzaţii conform cărora fiica ei ar fi fost bătută în incinta unităţii de învăţământ. Femeia, Maria Peglau, susţine că directorul şcolii, care este profesor de istorie şi educaţie civică, i-ar fi lovit fiica chiar în clasă, de faţă cu ceilalţi elevi. „Copii erau în pauză, urmau să aibă ora de civică, a venit domnul director, a luat-o şi a tras-o de păr şi a dat-o cu capul de pupitru, ulterior fata acuzând două lovituri, una la cap şi una la şold, pentru care am scos şi certificat medico-legal”, povesteşte Maria Peglau. Mai mult, femeia spune că directorul o acuză pe fiica ei că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu doi colegi de clasă şi că s-ar fi ales şi cu nota scăzută la purtare.

După ce a scos certificatul medico-legal, Maria Peglau a depus plângere atât la Inspectoratul Şcolar, cât şi la Poliţie. Ambele instituţii au demarat câte o anchetă. „A fost constituită o comisie de anchetă, care are primele discuţii cu domnul director, să aflăm punctul său de vedere. De asemenea,  vom discuta  şi cu părinţii implicaţi, cu elevii şi cu profesorii de la clasă. În cazul în care situaţia se confirmă, măsurile, legale, sunt destul de grave”, ne-a declarat Doiniţa Popa, inspector şcolar general adjunct.

"Nu am făcut decât să o ridic de jos"

Acuzaţiile lansate de mamă sunt infirmate de directorul unităţii de învăţământ, care susţine că nu a lovit-o pe elevă, ci că aceasta s-a lovit de bancă, iar el a ajutat-o să se ridice. „Nu a  fost o agresiune. Eleva a intrat în fugă în clasă, eu eram în faţa culoarului, a trecut pe lângă mine, a făcut o fentă, s-a dus peste prima bancă şi a căzut cu totul peste ea. Eu am săltat-o de acolo, despre asta a fost vorba”, explică Florin Cernat, directorul Şcolii Nr. 34.

Directorul susţine că totul are legătură cu un incident din luna aprilie, când mama elevei de clasa a VII-a a depus o sesizare prin care afirma că fata ei a fost victima unei agresiuni sexuale, fapt care nu a  fost încă dovedit. Cu toate acestea, Florin Cernat recunoaşte că scăderea notei la purtare are legătură cu conduita elevei, respectiv cu faptul că a întreţinut relaţii sexuale. Maria Peglau are o explicaţie cu privire la această acuzaţie şi explică că fiica ei a fost victima unui şantaj, pus la cale chiar de un coleg de clasă al fetei şi că acest lucru a fost deja rezolvat.

Toate acuzaţiile vor fi, cu siguranţă, clarificate atât de Inspectoratul şcolar, cât şi de poliţişti, în urma anchetelor începute deja la unitatea de învăţământ.

Citit 14880 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.