ABSURD | Trebuie să PLĂTEASCĂ gardul viu pe care l-au primit GRATUIT!
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

ABSURD | Trebuie să PLĂTEASCĂ gardul viu pe care l-au primit GRATUIT!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Absurd de Galaţi. Mai multe asociaţii de locatari au primit notificări din partea Primăriei, prin care li se impută plata unor fire de gard viu, pe care le-au primit, cu titlu gratuit, în urmă cu patru ani. Notificările au fost redactate după ce Curtea de Conturi a efectuat un control în Primărie şi a constatat un prejudiciu de peste 367.000 de lei.

Situaţia ne-a fost explicată, pe larg, de preşedintele Asociaţiei nr. 410, care a primit o notificare prin care i se impută plata a 600 de lei pentru gardul viu, dar şi 400 de lei penalităţi. "În 2013, în baza unui contract pe care l-am avut cu Primăria, am preluat, de la ADP (Gospodărire Urbană - n.r.), 2.000 de fire de gard viu. La acea dată, ştiam că acest material este gratuit, deci l-am luat pe bază de încredere. Le-am plantat, unele dintre fire erau gata uscate, altele s-au uscat pe parcurs. În 2015, au venit doi domni de la ADP, care au cerut să facă o inventariere, avem şi un proces verbal, din care a reieşit că s-au prins numai 1.512 fire. În 2017, ni se spune că avem de plătit 600 de lei pentru materialul săditor, plus penalităţi de 400 de lei. Ni s-a spus că cei de la Camera de Conturi au stabilit prejudiciul cauzat de lipsa din gestiune a materialului săditor", ne-a explicat Costel Dima, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 410.

Gălăţeanul a contestat deja această notificare şi speră ca situaţia să se rezolve şi să nu fie nevoit să le ceară locatarilor bani pentru plata gardului viu primit gratuit, în urmă cu patru ani.

Aceeaşi situaţie este şi la Asociaţia nr. 893, unde suma de plată se ridică la 2.000 de lei. „Nu ştiu dacă este corect ca Primăria să-şi dea ceva şi după aia să te pună la plată, câtă vreme puteţi să vă convingeţi că gardul viu este în faţa blocului. Nu au venit să inventarieze sau să verificice, ne-au trimis doar că suntem buni de plată", ne-a declarat Paulina Vlăsceanu, preşedintele asociaţiei. Şi în acest caz se va face contestaţie, Paulina Vlăsceanu explicând că îi aşteaptă în teren pe reprezentanţii Primăriei, pentru a le dovedi că gardul viu există.

Primăria Galaţi recunoaşte că este vorba despre o situaţie apărută în urma raportului Curţii de Conturi şi că există posibilitatea ca, în urma verificărilor din teren, autorităţile să se îndrepte chiar şi împotriva fostei administraţii locale. "Vorbim despre 228 de asociaţii de proprietari, care au fost notificate în acest sens. Prejudiciul  constatat de Curtea de Conturi este de 367.155  de lei, la care se adaugă 287.536 de lei penalităţi. Vorbim despre asociaţiile care nu au făcut dovada, la momentul respectiv, că materialul săditor a fost  folosit", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 16959 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.