Şase persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu motorină şi tutun

Şase persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu motorină şi tutun
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, şase persoane au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Alte două persoane au fost puse sub control judiciar.

Cele opt persoane fac parte dintr-o grupare infracţională, formată din români şi cetăţeni din Republica Moldova, specializată în comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile (produse din tutun şi energetice). În total, la audieri au fost aduse 34 de persoane, măsuri preventive fiind dispuse doar pentru opt dintre acestea.

Din primele cercetări efectuate de procurorii DIICOT. "au rezultat suspiciuni rezonabile că, în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii Herţa Gabriel, Cucoş George Marian, Florea Cătălin Daniel şi Păun Ionel Marinel au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi inculpaţii Florea George, Mîndrescu Marian şi Mîndrescu Mihaela Cornelia. Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, în perioada septembrie 2016 - iunie 2017, membrii acestuia au introdus în România, din Republica Moldova, peste 125.000 de litri de produse energetice accizabile (motorină) şi peste 13.000 de pachete de ţigări, procedând la valorificarea acestora", se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Pentru a dovedi activitatea infracţională, oamenii legii au descins la 12 adrese din judeţul Galaţi. În urma percheziţiilor, la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor structurii infracţionale, au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi 1.400 de litri de combustibil. De asemenea, au fost găsite şi ridicate opt autovehicule, utilizate pentru realizarea activităţilor de contrabandă.

Cele şase persoane reţinute vor fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul sectoarelor Poliţiei de Frontieră Galaţi, Oancea, Folteşti şi Brăila, efectivelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Galaţi şi lucrătorilor vamali din cadrul DRV Galaţi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 4784 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.