Festivalul "Ca la noi la Covurlui", la a cincea ediţie

Festivalul "Ca la noi la Covurlui", la a cincea ediţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul folcloric internaţional pentru copii, „Ca la noi la Covurlui”, a ajuns la ediţia a V-a şi se va desfăşura în perioada 30 iunie-2 iulie, în aer liber.

Festivalul oferă ansamblurilor şi formaţiilor cu specific folcloric, ale căror membri au vârste sub 18 ani, şansa de a evolua împreună, pe aceeaşi scenă, într-un schimb cultural și o întrecere în virtuozitate, realizate sub semnul prieteniei, cooperării şi toleranţei.

Fiecare grup participant aduce pe scenă tot ceea ce are mai bun din zona pe care o reprezintă: dans, cântec, tradiție, costum. Multe dintre grupurile folclorice considerate a fi ”de copii” sunt, de fapt, veritabile şcoli în care ”cresc” artiştii marilor ansambluri profesioniste. Unele chiar funcţionează ca şcoli propriu-zise, cu profil artistic şi au statut academic recunoscut oficial. Altele sunt pur și simplu foruri artistice care oferă iubitorilor de folclor autentic șansa de a practica artele tradiționale.

Participă şapte ansambluri folclorice, din trei ţări, reunind 250 copii: Balada (judeţul Bistriţa-Năsăud), Spicul (judeţul Brăila), Rapsodia Vultureană (judeţul Vrancea), Yldizlar (Republica Moldova), Balkan Youth (Bulgaria), Olympos și Doiniţa Covurluiului (Galaţi).

 Vineri, 30 iunie de la ora 18,00, spectacolul se va desfăşura la Centrul Multicultural (strada Domnească, nr. 91), sâmbătă, 1 iulie, de la ora 18,00, evenimentul va avea loc în Grădina Publică, iar duminică, de la ora 17,30, în Grădina „Leonard” se va desfăşura decernarea premiilor şi gala laureaţilor. Intrarea spectatorilor este gratuită.         

Citit 2046 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2017 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.