UPDATE | Aplicaţia pentru parcarea prin SMS, la zi

UPDATE | Aplicaţia pentru parcarea prin SMS, la zi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE, joi, 20 iulie | Pe parcursul ultimei săptămâni, mai mulţi gălăţeni ni s-au plâns de faptul că aplicaţia pentru parcarea prin SMS, care ar trebui să îi notifice pe gălăţeni când le expiră timpul de parcare, nu era "la zi", motiv pentru care Galaţiul nu apărea pe lista oraşelor în care plata parcării prin SMS era disponibilă.

"Am primit şi noi mai multe sesizări de acest gen, de la startul acestei aplicaţii. S-a rezolvat şi această problemă, iar acum Galaţiul este pe lista oraşelor în care se poate plăti parcarea prin SMS, în această aplicaţie. Serviciul a funcţionat şi până acum, doar că nu mergeau notificările pe toate telefoanele. A fost, probabil, o eroare!", ne-a explicat Bogdan Ardean, directorul Gospodărire Urbană.

O oră de parcare plătită prin SMS costă 0,35 eurocenţi + TVA, adică aproximativ 1,9 lei. Sistemul a fost implementat de firma Piconet SRL, care asigură acest serviciu şi în alte oraşe din ţară.


În sfârșit, putem plăti parcarea prin SMS și la Galaţi | Pentru şoferii gălăţeni, goana după un parcometru a luat final. Asta pentru că serviciul Gospodărire Urbană, din cadrul Primăriei Galaţi, a reuşit să implementeze sistemul de plată a parcării prin SMS. Chiar dacă serviciul costă cu 40 de bani mai mult decât plata cash, direct la parcometru, este binevenit pentru cei care se plângeau că parcometrele sunt prea puţine sau că se strică des.

"Am semnat un contract de furnizare servicii cu firma SC. PICONET SRL, în valoare de 891 lei. Concret, această firmă pune la dispoziţia noastră o aplicaţie de mobil prin care se face controlul tuturor SMS-urilor trimise de conducătorii auto care parchează în parcările cu plată administrate de Gospodărire Urbană", ne-a explicat Bogdan Ardean, directorul societăţii. 

Costuri mai mari prin SMS

Curioşi să aflăm de ce la plata prin SMS este mai scumpă parcarea, l-am chestionat pe directorul Gospodărire Urbană. "Pe lângă taxa pe care o încasăm noi, la Gospodărire Urbană, mai sunt nişte redevenţe, nişte taxe pe care trebuie să le plătim către operatorii de telefonie mobilă, de aceea preţul este de 1,9 lei, aproximativ, în funcţie de cursul euro în ziua respectivă. Sistemul este funcţional în toate reţelele de telefonie mobilă, prin intermediul firmei care ne-a instalat acest serviciu", ne-a mai spus Bogdan Ardean. 

Mesajul de confirmare, garanţia parcării

"Ca o atenţionare, să spunem, gălăţenii trebuie să ştie că în momentul în care plătesc parcarea prin SMS trebuie să primească şi un mesaj de confirmare. Fără acest mesaj, parcarea nu este înregistrată, deci şoferii riscă să le fie blocate roţile. De asemenea, s-a făcut o greşeală în comunicare, când s-a anunţat că sistemul va notifica clienţii cu câteva minute înainte de expirarea parcării. Este adevărat doar pe jumătate. Practic, fiecare gălăţean îşi poate instala pe telefon o aplicaţie, prin scanarea codului QR de pe panou, şi această aplicaţie îi notifică pe clienţi. Pe cei care nu au aplicaţia, nu îi notifică nimeni. Altfel spus, fără această aplicaţie, dacă un gălăţean vrea să îşi lase maşina mai multe ore în parcare, trebuie să trimită atâtea SMS-uri câte ore doreşte să staţioneze", ne-a mai spus Bogdan Ardean. 

Planuri de viitor

"În viitorul apropiat, ne dorim să adoptăm şi opţiunea de parcare pentru două ore în parcările cu plată, tot prin SMS. Dar asta depinde de negocierile cu operatorii de telefonie mobilă, care trebuie să accepte acest lucru", a conchis directorul Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean.

Postare, 12 iulie 2017

Citit 10663 ori Ultima modificare Joi, 20 Iulie 2017 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.