Cinci ani de închisoare, pentru UCIDEREA a DOI COPII - prima sentinţă în cazul accidentului de la Folteşti

Cinci ani de închisoare, pentru UCIDEREA a DOI COPII - prima sentinţă în cazul accidentului de la Folteşti
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După zece luni de la comiterea faptei, şoferul acuzat că a doi copii în urma unui accident rutier petrecut pe raza localităţii Folteşti a primit o primă saentinţă. Ivanciu Corcioveiu a fost trimis în judecată anul trecut, în luna noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, sub acuzaţiile de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

După ce dosarul a fost mutat de la Judecătoria Târgu Bujor la Judecătoria Galaţi, magistraţii au dat o primă sentinţă în acest caz şi au stabilit atât pedeapsa pe care o merită şoferul, cât şi daunele morale şi materiale pe care acesta trebuie să le plătească familiilor celor doi copii ucişi.

Conform site-ului Judecătoriei Galaţi, Ivanciu Corcioveiu a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "ucidere din culpă", doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia" şi un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere".

Cele trei pedepse au fost contopite, aşa că lui Ivanciu Corcioveiu i se va aplica "pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care se va adăuga sporul de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din trei ani de închisoare), în final inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de cinci ani de închisoare", se arată pe portalul instanţei.

Judecătorii au decis să reducă din pedeapsa aplicată perioada pe care Corcioveiu a petrecut-o în arest preventiv, respectiv 5 octombrie 2016 - 6 februarie 2017.

În acelaşi dosar au fost judecaţi şi complicii lui Corcioveiu, acuzaţi de favorizarea făptuitorului, după ce l-au ajutat pe acesta să fugă din ţară. În urma judecăţii, magistraţii au decis să înceteze procesul penal împotriva inculpaţilor Costel Vieru, Alexandru Vieru şi Paraschiv Dorin Vieru.

Daunele plătite de asigurator

După ce au stabilit aceste aspecte, judecătorii au discutat şi despre daunele cerute de părţile civile din dosar, respectiv rudele celor doi copii decedaţi în urma accidentului. Astfel, judecătorii au admis, în parte, "acţiunea civilă exercitată de părţile civile şi obligă B.A.A.R., în calitate de mandatar al Biroului Naţional Carte Verde din Bulgaria, la plata sumei de câte 200.000 de euro către fiecare din părţile civile Copăcean Dumitra Adriana, Brăileanu V. Vasile, Iacob Maria, a sumei de câte 100.000 de euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Sabin Ionuţ, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Copăcean Andreea, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Ene Florentina Ionela, prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Daniel Virgil, prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Valentin Cosmin, prin reprezentant legal Iacob Maria, şi a sumei de câte 50.000 de euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Vasile, Mindinica Viorica, Copăcean Maria, cu titlu de daune morale", se arată pe portalul instanţei.

Judecătorii au luat act de faptul că părţile civile Maricel Budescu, Costel Budescu, Sanda Guţanu, Gelu Guţanu au renunţat la pretenţiile civile formulate şi că persoanele vătămate Sandu Iacob şi  Elisabeta Iacob nu s-au constituit părţi civile în procesul penal, urmând a introduce acţiune separată la instanţa civilă.

B.A.A.R., în calitate de mandatar al Biroului Naţional Carte Verde din Bulgaria, va trebuie să plătească, către partea civilă Dumitra Adriana Copăcean, suma de 1.000 de lei, reprezentând onorariu de avocat.

Magistraţii au mai stabilit şi faptul că Ivanciu Corcioveiu, Costel Vieru, Alexandru Vieru şi Paraschiv Dorin Vieru trebuie să plătească 3.000 de lei, câte 750 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1.890 lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat pentru faza de urmărire penală.

Decizia luată la Judecătoria Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Citit 15716 ori Ultima modificare Joi, 13 Iulie 2017 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.