Turul României, pentru sprijinirea copiilor cu diabet de tip I

Turul României, pentru sprijinirea copiilor cu diabet de tip I
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

3.000 de kilometri, pe bicicletă. Gabriela-Elena Airinei suferă de diabet zaharat de tip I insulinodependent de 15 ani. În ciuda acestui fapt, femeia a decis să facă turul României pe bicicletă, alături de soţul ei, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă cei peste 3.000 de copii cu diabet de tip I din ţară. Luni, 17 iulie, cei doi au ajuns la Galaţi, după un traseu de 2.100 de kilometri, parcurs în 22 de zile.

Traseul lui Cristian Airinei şi Gabriela-Elena Airinei a pornit pe 25 iunie, în Bucureşti, din Parcul Izvor. Cei doi şi-au propus să facă ocolul României, pe bicicletă: 3.000 de kilometri, timp de 30 de zile, pentru cei 3.000 de copii românie care trăiesc cu diabet de tip I. Din Bucureşti, au pedalat spre Giurgiu, de unde am urmat ruta Teleorman - Olt - Dolj - Mehedinţi - Caraş Severin - Timiş - Arad - Bihor - Satu Mare - Maramureş - Suceava - Botoşani - Iaşi - Vaslui - Galaţi, unde au ajuns în cea de-a 22-a zi a campaniei. De la Galaţi au plecat spre Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Bucureşti, punctul final al traseului.

„Prin toate locurile pe unde am trecut, am avut ocazia de a cunoaşte oameni minunaţi. Datorită lor, efortul pe care l-am depus zilnic nu a mai părut atât de mare”, a spus Gabriela-Elena Airinei. Scopul principal al campaniei „Da, şi eu pot” este unul umanitar. Cu fondurile strânse din donaţii, Cristian Airinei şi Gabriela-Elena Airinei vor să cumpere aparate de ultimă generaţie pentru monitorizarea glicemiei. Cu ajutorul acestor dispozitive, copiii cu diabet de tip I nu vor mai fi nevoiţi să se înţepe chiar şi de zece ori pe zi pentru monitorizarea glicemiei.

În ciuda efortului lor, soţii Airinei vor putea ajuta doar un număr limitat de copii, având în vedere faptul că un astfel de dispozitiv costă 1.100 de euro, doar kitul iniţial. După ce cei zece senzori incluşi în kit sunt consumaţi (un senzor poate fi folosit între cinci şi şase zile), aceştia trebuie înlocuiţi. Valoarea unui senzor este cuprinsă între 50 şi 60 de euro. De aceea, fără o implicare seriosă a autorităţilor, pentru decontarea acestor aparate, viaţa copiilor cu diabet de tip I nu se va putea schimba în bine, în adevăratul sens al cuvântului. Totuşi, campania „Da, şi eu pot”, este un prim semnal cât se poate de salutar.

Gălăţenii care vor să se alăture campaniei pot face donaţii. Detalii puteţi găsi pe pagina de internet www.dasieupot.ro

Citit 2512 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.