VACCINAREA adulţilor, soluţie pentru epidemia de rujeolă

VACCINAREA adulţilor, soluţie pentru epidemia de rujeolă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce ţara noastră a înregistrat un record european de decese produse de rujeolă, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au tras un nou semnal de alarmă: singura soluţie pentru limitarea epidemiei este vaccinarea, luându-se în calcul şi imunizarea adulţilor.

Epidemia de rujeolă se extinde cu paşi repezi în Uniunea Europeană, ţara cu cele mai multe cazuri înregistrate, dar şi cu cele mai multe decese - 31, dintr-un total de 35 înregistrate în total - fiind România.

Specialiştii români spun, totuşi, că numărul de îmbolnăviri a scăzut în ultimele săptămâni, dată fiind perioada de vacanţă, dar nu exclud un nou val de îmbolnăviri, începând din toamnă. Singura soluţie, arată experţii, este vaccinarea şi recuperarea copiilor care au doar o singură doză de ser administrată. Ţinta, arată preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, conform „Adevărul”, este ca rata acoperirii vaccinale să fie de 95 la sută, în cazul ambelor doze de vaccin ROR (rujeolă-rubeolă-oreion), care există în prezent în cabinetele medicilor de familie.

EPIDEMIE | În judeţul Galaţi, peste 3.000 de copii, NEVACCINAȚI împotriva rujeolei

Citit 1265 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.