VACCINAREA adulţilor, soluţie pentru epidemia de rujeolă

VACCINAREA adulţilor, soluţie pentru epidemia de rujeolă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce ţara noastră a înregistrat un record european de decese produse de rujeolă, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au tras un nou semnal de alarmă: singura soluţie pentru limitarea epidemiei este vaccinarea, luându-se în calcul şi imunizarea adulţilor.

Epidemia de rujeolă se extinde cu paşi repezi în Uniunea Europeană, ţara cu cele mai multe cazuri înregistrate, dar şi cu cele mai multe decese - 31, dintr-un total de 35 înregistrate în total - fiind România.

Specialiştii români spun, totuşi, că numărul de îmbolnăviri a scăzut în ultimele săptămâni, dată fiind perioada de vacanţă, dar nu exclud un nou val de îmbolnăviri, începând din toamnă. Singura soluţie, arată experţii, este vaccinarea şi recuperarea copiilor care au doar o singură doză de ser administrată. Ţinta, arată preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, conform „Adevărul”, este ca rata acoperirii vaccinale să fie de 95 la sută, în cazul ambelor doze de vaccin ROR (rujeolă-rubeolă-oreion), care există în prezent în cabinetele medicilor de familie.

EPIDEMIE | În judeţul Galaţi, peste 3.000 de copii, NEVACCINAȚI împotriva rujeolei

Citit 1124 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 19:09

2 comentarii

 • postat de Nevaccinabil
  Luni, 24 Iulie 2017 12:50
  Dupa ce se termina cu oamenii si toate animalele, sa se treaca la toate insectele si plantele, ca si ele transmit virusi si trebuie vaccinate preventiv. Cam cate milioane de doze si euro ar fi necesare ... hai sa le cumparam in avans cu un an - nu mai mult de un an pentru ca virusii de la anul vor avea alta tulpina si vaccinul de anul asta nu mai e bun, trebuie altul.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mario
  Duminică, 23 Iulie 2017 19:27
  Am un caine si are rujeola,puteti sa-l treceti la statistica,sa va iasa cat mai multi bolnavi,dar cei 20 sau 30 de bebelusi,morti din cauza vaccinurilor voastre minune,de ce nu vb de ei rafila,taci din gura...ce putori de oameni sunteti sau altii morti din cauza altor boli mult mai periculoase,asa s-a inventat si gripa aviara sau porcina,ar tb sa va fie frica de riposta oamenilor,care s-au saturat sa va asculte minciunile si se gandesc,in primul rand la sanatatea copiilor si nu sa va de-a crezare si sa-i nenoroceasca pe viata si ptr a va imbogatii voi si va scoate din rahat!!!!!
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.