Muniţia rătăcită nu se vinde pe stradă

Muniţia rătăcită nu se vinde pe stradă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un tânăr de 20 de ani din Galaţi are probleme cu legea după ce a fost prins încercând să vândă un element de muniţie vechi de peste 70 de ani. Cei care au împiedicat tranzacţia inedită au fost poliţiştii de la Arme, care au aflat că tânărul încerca să comercializeze un cartuş din cel de-Al Doilea Război Mondial, după ce îl "găzduise" aproape un an.
"Fiind întrebat de provenienţa acestuia, tânărul a declarat că l-ar fi găsit în septembrie 2016, în timp ce săpa un şanţ, în comuna Vânători, şi că nu a ştiut că, în astfel de situaţii, are obligaţia de a anunţa cea mai apropiată unitate de poliţie", a explicat subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Neştiinţa i-a atras gălăţeanului un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă pedepsită de lege cu închisoare de la 1 şi 5 ani.

Citit 1002 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 20:14

2 comentarii

 • postat de crystal
  Miercuri, 02 August 2017 13:52
  regimul armelor si munitiilor ar trebui modificat pentru ca nu este decat un produs al diverselor regimuri politice dictatoriale comuniste de dinainte si dupa revolutie. Aceasta fapta nu este deosebit de grava mai ales ca e doar un cartus gol ,practic o bucata de teava veche care nu poate face rau si intra la obiect arheologic. Acest obiect ar fi putut ajunge exponat de muzeu si nu e de mirare ca te duci la muzeu si nu ai ce vedea decat aceleasi obiecte. Numai in romania se pot infunda puscariile cu nevinovati sau sau pentru fapte marunte iar cei din ciuma rosie care continua sa fure milioane de euro rad sfidator la televizor. Tanarul sa isi caute un avocat gratuit si pe viitor sa isi cumpere un detector de metale si sa isi faca niste acte pentru acest domeniu si nu va mai avea probleme.
  0
  2
  Raportează
 • postat de valentin
  Miercuri, 02 August 2017 06:36
  Să-l ia dracul pe ăsta care nu s-a dus la poliție și l-au pârât vecinii. Cu cazurile grave de omor din culpă cu viteza mașinilor când mai scrieți? După vacanță?
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.