Şi-a părăsit fata, iar apoi i-a reclamat DISPARIȚIA

Şi-a părăsit fata, iar apoi i-a reclamat DISPARIȚIA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O minoră de opt ani din Suhurlui este purtată pe drumuri din cauză că mama sa, o femeie de 40 de ani, cunoscută consumatoare de alcool, o neglijează. Ultima ispravă a femeii: şi-a abandonat copilul în sat şi apoi a sunat la poliţie, sesizând, alarmată, dispariţia acestuia.

Calvarul copiilor neglijaţi de părinţi iresponsabili are un nou episod la Suhurlui, unde o fetiţă de numai opi ani este nevoită să trăiască prin străini, din cauză că cea care i-a dat viaţă nu este în stare să aibă grijă de ea.

Copila a ajuns în grija unei familii de care nu o leagă nicio relaţie de rudenie, după ce mama ei, o femeie care, la 40 de ani, ar trebui să fie pe deplin responsabilă, a dat dovadă în repetate rânduri de neglijenţă. Cel mai recent episod s-a petrecut în prima zi a lunii august, când poliţiştii Secţiei 2 Rurală Smârdan au fost sesizaţi prin 112, chiar de femeia în cauză, cu privire la faptul că fata ei dispăruse cu o zi înainte. În urma căutărilor demarate de urgenţă, oamenii legii au găsit copilul, dar povestea nu era deloc aşa cum le fusese prezentată.

"Poliţiştii au identificat fetiţa, în scurt timp, şi au stabilit faptul că aceasta a fost abandonată de mamă, pe raza comunei. Minora s-a aflat în acest timp în grija unei familii din aceeaşi localitate, care a găsit copilul nesupravegheat şi a sesizat poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Suhurlui", ne-a precizat subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Gestul mamei de a-şi lăsa copilul de izbelişte nu i-a surprins nici pe oamenii legii, care au amendat-o pe femeie cu 500 de lei, nici pe oamenii din sat şi nici autorităţile locale. De la primarul comunei, Gigi Ţuţu, am aflat că femeia a venit în Suhurlui în urmă cu câţiva ani, cu tot cu copil, şi s-a stabilit în casa unui localnic, cu care trăieşte în concubinaj. De demonstrat calităţi materne vizavi de fetiţă, nici vorbă, în schimb, băutura este la ordinea zilei.

"Este greu s-o numim mamă. Este cunoscută consumatoare de alcool, nu are grijă de acest copil. Chiar noi, recent, i-am luat copilul de lângă ea, era o oră târzie şi era cu el pe scările barului din sat. Copilul a fost luat de o familie spre îngrijire, dar deocamdată nu o face pe un temei legal. Nici copilul nu vrea să mai plece de la acea familie, ca să se întoarcă la mamă", ne-a spus edilul comunei Suhurlui.

Cei care vor trebui să facă lumină în această poveste sunt cei de la Protecţia Copilului, care au deschis o anchetă şi vor trebui să ia măsurile legale.

Citit 1460 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2017 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.