CONTROALE la marfa vândută. Amenzi de aproape 10.000 de lei, date în Piaţa Calea Basarabiei din Galați

CONTROALE la marfa vândută. Amenzi de aproape 10.000 de lei, date în Piaţa Calea Basarabiei din Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au organizat mai multe controale în Piaţa Calea Basarabiei. Şi, în doar câteva ore, oamenii legii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.850 de lei.

"Amenzile au fost date în baza HCL 307/2006, zece dintre acestea fiind aplicate pentru folosirea în vederea determinării cantităţii produselor comercializate a cântarelor neomologate, neverificate metrologic şi neînregistrate la Administraţia Pieţelor, iar 32 pentru neafişarea preţurilor practicate şi a datelor de identificare a agenţilor economici", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

De la începutul anului, în pieţele agroalimentare de la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali le-au aplicat sancţiuni comercianţilor care nu deţin cântare omologate, licenţe de comerţ stradal, nu au acte de provenienţă a mărfii sau scot la vânzare produse expirate, nu au avize cu orarul de funcţionare şi nu afişează datele de identificare.

În primul semestru din 2017, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au constatat 812 contravenţii şi au aplicat 667 de amenzi, în valoare totală de 305.400 de lei. În 83 dintre cazuri s-a luat şi măsura complementară de confiscare a unor bunuri, printre care se numără 214 pachete de ţigări, 88 litri de băuturi alcoolice, 532,8 kilograme de peşte, 6,6 kilograme de icre, etc. Valoare estimată a bunurilor confiscate depăşeşte 7.500 de lei. De asemenea, la începutul lunii iulie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au ridicat în vederea confiscării şi 2.607 kilograme de pepeni.

"Sancţiunile aplicate de oamenii legii au la bază încălcarea prevederilor HCL 79/2002 (lipsă licenţă comerţ stradal) şi HCL 307/2006 (comerţ în alte locuri decât cele special amenajate, cântare neomologate şi neverificate metrologic, neafişarea preţurilor, neachitarea taxelor stabilite de către Administraţia Pieţelor). În cazuri care ţin de protejarea populaţiei, împotriva unor activităţi comerciale ilicite, poliţiştii locali aplică prevederile Legii 12/1990", a conchis Aurelia Matei.

Citit 3489 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2017 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.