Încă un gălăţean a MURIT din cauza CANICULEI

Încă un gălăţean a MURIT din cauza CANICULEI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care au fost solicitate să intervină pentru un bărbat găsit pe marginea unui drum din localitatea Călmăţui, au constata un nou deces din cauza caniculei, al treilea de la debutul fenomenului extrem.

"Am fost solicitaţi să intervenim la Călmăţui, pentru un bărbat de 67 de ani, găsit fără suflare pe marginea drumului. Echipajul nostru a constatat că decesul survenise de ore bune. Lângă bărbat a fost găsită şi o sticlă de vin, care era goală. Pacientul, care nu era cunoscut cu probleme medicale de sănătate, prezenta arsuri solare, ceea ce denotă că a stat foarte mult timp în soare. Probabil a consumat alcool, s-a întins pe marginea drumului, iar căldura a fost un factor favorizant al decesului", ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, director SJA Galaţi.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, numărul intervenţiilor pentru persoane căzute în stradă sau cu stări de lipotimie s-a triplat. "Au fost 24 de ore foarte grele. Am avut 18 cazuri de persoane, cu vârste cuprinse între un an şi 75 de ani, căzute în stradă sau cu stări de lipotimie, preluate din locuri publice sau de la domiciliu. Copilul de un an a fost preluat de afară, unde, probabil nesupravegheat suficient de părinţi, a stat foarte mult în soare”, a conchis medicul Mihai Polinschi.

Citit 3093 ori Ultima modificare Luni, 07 August 2017 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.