Irakienii prinşi duminică pe mare, în zona portului Mangalia, ar putea ajunge la Galaţi

Irakienii prinşi duminică pe mare, în zona portului Mangalia, ar putea ajunge la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cei 69 de migranţi clandestini depistaţi de Paza de Coastă duminică dimineaţă au şanse mari să ajungă la Galaţi, pentru a fi cazaţi în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil până la clarificarea situaţiei lor juridice.

Străinii, 29 de minori, zece femei şi 30 de bărbaţi, s-au declarat cetăţeni irakieni însă stabilirea cu certitudine a identităţilor lor şi a ţării din care provin se face doar în urma verificărilor efectuate de Poliţia de Frontieră.

După ce se va certifica identitatea reală a migranţilor şi dacă aceştia vor solicita azil politic, vor putea fi cazaţi într-un centru de protecţie de pe teritoriul României, varianta cea mai sigură şi apropiată fiind Galaţiul, unde se află una dintre cele mai mari unităţi de profil, cu 250 de locuri. Ei pot rămâne în centru pe durata procesării cererilor de azil şi, chiar dacă solicitările le sunt respinse, în cazul în care contestă decizia în instanţă, beneficiind de ajutor financiar, social şi educaţional.

Cei 69 de migranţi clandestini au ajuns pe pământ românesc după ce nava Emek 1, sub pavilion turcesc, a fost interceptată de Paza de Coastă în zona portului Mangalia. Potrivit primelor verificări, grupul era condus de două călăuze, un cetăţean bulgar şi unul cipriot. 

Citit 3345 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.