CJ Galaţi îşi va încălzi ecologic 18 clădiri

CJ Galaţi îşi va încălzi ecologic 18 clădiri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată, s-a spus „da” cofinanţării *

Consiliul Judeţului (CJ) s-a urcat din mers în „trenul” unei finanţări guvernamentale: imediat ce programul Guvrernului a devenit oficial, consilierii judeţeni gălăţeni au votat un proiect de care vor beneficia 18 clădiri din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Din sursele noastre, am aflat că informaţia a ajuns la conducerea CJ, aşa cum şi trebuie, înainte de a fi făcută publică.

Pentru a se renunţa la dependenţa de combustibili fosili, poluanţi şi tot mai scumpi, se va trece pe folosirea energiei neconvenţionale. Cum pentru Spitalul Judeţean „Sfântul Andrei” s-a hotărât folosirea unor instalaţii termosolare, probabil că şi aceste clădiri vor beneficia de instalaţii asemănătoare.

Până acum, CJ a câştigat toate proiectele pe care le-a iniţiat în acest mandat, merită deci să intrăm deja în amănunte şi cu acesta.

Astfel, preşedintele CJ, Eugen Chebac (foto), a iniţiat proiectul numit  „Eficientizarea consumului de energie termică pentru 18 obiective din cadrul Consiliului Judeţean - D.G.A.S.P.C. Galaţi“, consilierii aprobând investirea sumei de 1.252.746 lei, reprezentând 30 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile ale întregului proiect.

Costurile totale se ridică la. 4.177.800 lei S-au aprobat totodată şi cheltuielilor neeligibile şi suplimentare, care pot interveni pe parcursul implementării proiectului.

Banii nu vor fi consumaţi decât în momentul în care proiectul va ieşi câştigător la licitaţia de proiecte.

Programul guvernamental vizează înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului.

Citit 735 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.