Comercianţii şi terasele sezoniere, verificaţi de poliţiştii locali
Foto: Poliţia Locală

Comercianţii şi terasele sezoniere, verificaţi de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au organizat, în perioada 26 iulie – 23 august, o amplă acţiune pentru identificarea agenţilor economici care ocupă domeniul public cu diverse materiale şi terase sezoniere, fără autorizarea şi achitarea taxelor legale.

Verificările întreprinse s-au finalizat cu aplicarea, în baza prevederilor HCL 307/2006, a 183 de sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 160.300 de lei. Amenzile au fost date operatorilor economici care, fără a deţine autorizarea şi achitarea taxelor legale, au depozitat/amplasat pe domeniul public lăzi şi vitrine frigorifice, aparate cafea, mărfuri diverse şi terase sezoniere.
Tot în cadrul acestei acţiuni, în baza legii 252/2003, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, pentru neprezentarea organelor abilitate (poliţiştilor locali) a Registrului Unic de Control.
De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor, alături de cei de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, au efectuat un control şi în Piaţa Basarabiei, unde au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 2.700 de lei, fiind totodată confiscate mărfuri (26 de pachete ţigări şi 42 de litri de alcool) în valoare de 830 de lei.
„Sancţiunile aplicate de poliţiştii locali au la bază încălcarea prevederilor legii 12/1990 – 10 sancţiuni contravenţionale (pentru comercializarea băuturilor alcoolice şi a ţigaretelor fără documente de provenienţă); HCL 307/2006 – 14 sancţiuni (pentru folosirea de cântare neomologate, neafişarea preţurilor şi a datelor de identificare); Legii 252/2003 – o sancţiune contravenţională pentru neprezentarea Registrului Unic de Control”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.
Trebuie precizat faptul că, de la începutul anului, în pieţele agroalimentare de la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni comercianţilor care nu deţin cântare omologate, licenţe de comerţ stradal, nu au acte de provenienţă a mărfii sau scot la vânzare produse expirate, nu au avize cu orarul de funcţionare şi nu afişează datele de identificare. 

Citit 1254 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2017 17:45

4 comentarii

 • postat de macarie banu
  Luni, 28 August 2017 20:47
  Cea mai proasta gluma pe saptamana in curs...si abia a inceput.Incetati cu prostiile......desigur ca toti au autorizatii....fiecare cotizeaza partea undeva....politie,primarie,administratori de piete,etc......cum se face ca in ziua unui control jumatate din comerciantii din piata, din micro 19 de exemplu,au tarabele inchise...deci nu pot fi gasiti si amendati?!!......miracol,intuitie,sau informatie platita??!....lasati prostiile......mai cade cate o mamaie care nu stie mersul prin piete,in rest.....hai ca deveniti plictisitori.....
  0
  3
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 28 August 2017 14:52
  Cum putem face din niste combinisti politisti?? Desfiintati politia locala sau macar schimbati denumirea nu are nici o legatura cu politia.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Miu
  Luni, 28 August 2017 08:50
  Si dupa ce ii sanctioneaza ce se intampla? Sunt obligati sa-si darame postamentele construite fara drept? Vizavi de Tribunal este o carciuma care si-a construit postament de beton pe trotuarul pentru pietoni. Acum este inchisa dar postamentul a ramas acolo ca o buba urata pe obrazul orasului.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 28 August 2017 07:57
  Sunt tare curios daca terasa, aparuta in Tiglina 2 la barul de langa langa pizzeria Vulcano, are autorizatie. A ocupat tot trotuarul iar pietonii sunt siliti sa se ingramadeasca pe o bucatica de trotuar ca sa treaca sau mai periculos sa coboare pe sosea, inclusiv parinti cu carucioare cu copii. Ar merita sa vericati aceasta terasa, mai ales ca pe acolo mai trece si Politia Locala si vad ca nu s-a luat absolut nicio masura.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.