Comercianţii şi terasele sezoniere, verificaţi de poliţiştii locali
Foto: Poliţia Locală

Comercianţii şi terasele sezoniere, verificaţi de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au organizat, în perioada 26 iulie – 23 august, o amplă acţiune pentru identificarea agenţilor economici care ocupă domeniul public cu diverse materiale şi terase sezoniere, fără autorizarea şi achitarea taxelor legale.

Verificările întreprinse s-au finalizat cu aplicarea, în baza prevederilor HCL 307/2006, a 183 de sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 160.300 de lei. Amenzile au fost date operatorilor economici care, fără a deţine autorizarea şi achitarea taxelor legale, au depozitat/amplasat pe domeniul public lăzi şi vitrine frigorifice, aparate cafea, mărfuri diverse şi terase sezoniere.

Tot în cadrul acestei acţiuni, în baza legii 252/2003, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, pentru neprezentarea organelor abilitate (poliţiştilor locali) a Registrului Unic de Control.

De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor, alături de cei de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, au efectuat un control şi în Piaţa Basarabiei, unde au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 2.700 de lei, fiind totodată confiscate mărfuri (26 de pachete ţigări şi 42 de litri de alcool) în valoare de 830 de lei.

„Sancţiunile aplicate de poliţiştii locali au la bază încălcarea prevederilor legii 12/1990 – 10 sancţiuni contravenţionale (pentru comercializarea băuturilor alcoolice şi a ţigaretelor fără documente de provenienţă); HCL 307/2006 – 14 sancţiuni (pentru folosirea de cântare neomologate, neafişarea preţurilor şi a datelor de identificare); Legii 252/2003 – o sancţiune contravenţională pentru neprezentarea Registrului Unic de Control”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Trebuie precizat faptul că, de la începutul anului, în pieţele agroalimentare de la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni comercianţilor care nu deţin cântare omologate, licenţe de comerţ stradal, nu au acte de provenienţă a mărfii sau scot la vânzare produse expirate, nu au avize cu orarul de funcţionare şi nu afişează datele de identificare. 

Citit 1320 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2017 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.