Firme verificate de ITM Galaţi în zilele caniculare

Firme verificate de ITM Galaţi în zilele caniculare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a desfăşurat, în luna iulie, mai multe controale care au avut ca scop urmărirea modului în care angajatorii gălăţeni respectă cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă. Cu aceeaşi ocazie, inspectorii gălăţeni de muncă au mai urmărit şi dacă angajatorii aplică măsurile ce trebuie luate, pentru protejarea salariaţilor, pe timp de caniculă.

"Controlul s-a desfăşurat pe raza întregului judeţ, fiind verificate şapte societăţi comerciale care însumează un număr de 2.973 de lucrători. Deşi nu s-au constatat cazuri de încălcări ale legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă, considerăm că acţiunile de control şi-au atins scopul", se arată într-un comunicat al ITM Galaţi.

În ceea ce priveşte însă munca pe timp de caniculă, inspectorii de muncă au depistat o serie de nereguli, pentru care au aplicat şi sancţiuni. Astfel, "în perioada 10-21 iulie, au fost efectuate controale, inclusiv în perioada repausului săptămânal, la un număr de 50 de angajatori, care au în total 1.979 de salariaţi. A fost identificat un angajator care nu a asigurat măsurile impuse de legislaţie, fapt pentru care i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 4.000 lei", precizează ITM Galaţi.

Inspectorii de muncă au anunţat faptul că vor continua controalele ori de câte ori se vor înregistra temperaturi ridicate extreme, inclusiv în perioada repausului săptămânal.

Citit 3816 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2017 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.