Mulţumiri tipografilor "Vieţii libere"

Mulţumiri tipografilor "Vieţii libere"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Se spune că orice uşă închisă peste trecut este una deschisă către viitor. Iar principala modalitate de a progresa este să accepţi şi să îmbrăţişezi schimbările, atunci când ele presupun o îmbunătăţire vizibilă. Pentru "Viaţa liberă", era momentul trecerii la full color şi pentru acest lucru a fost nevoie, din păcate, să renunţăm la tipografia proprie, în favoarea uneia mai performante, care să ne permită acest pas către mai bine.

Nu a fost o decizie uşor de luat, iar principalul motiv al reţinerii au fost oamenii care, până la ultimul ziar, cel din 2-3 septembrie, ne-au ajutat să aducem zilnic în casele gălăţenilor publicaţia lor preferată. Pentru ei, pentru tipografi, ziarul nu a fost niciodată doar o marfă, aşa cum nici pentru noi, jurnaliştii, nu este doar atât. Este imposibil să faci zeci de ani meseria asta, să munceşti noaptea, când toţi ceilalţi dorm, să te lupţi cu adversităţi de tot felul şi să ţii în viaţă şi în perfectă stare de funcţionare o maşină din anii ’60, dacă nu eşti pasionat de ceea ce faci.

Le mulţumim pentru munca lor tuturor celor care au lucrat în Tipografia "Viaţa liberă" de-a lungul anilor, dar mai ales celor care au rămas lângă noi până la sfârşit: Pănuţ Haghiac, Nicuşor Crăciun, Vasile Stavăr şi Sorin Şuşnea.

Este greu de transpus în cuvinte emoţia pe care am resimţit-o la tipărirea ultimului ziar făcut aici, la noi acasă. Chiar atunci când ştii că drumul pe care l-ai ales este cel corect, nu poţi să nu te gândeşti la tot ceea ce rămâne în urmă. Câte nopţi de emoţii s-au consumat între pereţii aceia, cu ziare târzii, care aşteptaseră rezultatele alegerilor sau pe ale meciurilor de fotbal ale Oţelului, în perioada de glorie! Câte momente, bune şi rele, împărţite în 17 ani (şi, înainte de asta, în celelalte tipografii unde s-a tipărit ziarul) în care, şase nopţi din şapte în fiecare săptămâna, mirosul ziarului nou ne-a legat pe toţi, tipografi şi jurnalişti deopotrivă, într-o conexiune străină celor din afară şi pe care trecerea timpului nu o alterează. De aceea, ne-am gândit că era nedrept să trecem sub tăcere acest moment şi, cu nodul în gât, am fost prezenţi să imortalizăm ultima tragere a rotativei şi să vi-o arătăm şi dumneavoastră, cititorilor, care ştiţi mai puţin ce se petrece dincolo de cuvântul scris pe care-l citiţi în paginile ziarului.

"Viaţa liberă" merge mai departe într-o haină nouă, pe care deja o vedeţi şi care sperăm să vă placă. O schimbare făcută cu responsabilitate, dar şi cu sacrificii. Vă mulţumim pentru că sunteţi alături de noi.

Citit 1667 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2017 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.