Aproape 500 de părinţi au REFUZAT VACCINAREA copiilor împotriva rujeolei

Aproape 500 de părinţi au REFUZAT VACCINAREA copiilor împotriva rujeolei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi continuă monitorizarea cazurilor de rujeolă din judeţul nostru. Conform purtătorului de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, până pe 11 septembrie, au fost înregistrate 77 de cazuri de rujeolă, trei dintre ele fiind infirmate însă de medici. Astfel, de la începutul epidemiei şi până pe 11 septembrie, la nivelul judeţului nostru au fost confirmate 74 de îmbolnăviri.

La nivelul judeţului nostru au fost catagrafiaţi 5.008 copii care ar trebui vaccinaţi împotriva rujeolei. Conform datelor furnizate de DSP Galaţi, în luna august, din cei 5.008 copii care trebuie vaccinaţi, 1.724 au fost deja imunizaţi.

Deşi rujeola este foarte periculoasă, la nivelul judeţului nostru 470 de persoane au refuzat imunizarea copiilor. „Avem 1.511 copii, dintre cei catagrafiaţi, care nu s-au prezentat încă pentru a fi vaccinaţi. Alţi 820 de copii nu au fost găsiţi la domiciliu, dintre aceştia 271 fiind plecaţi în străinătate. Cei 271 de copii plecaţi din ţară vor recupera schema de vaccinare la întoarcerea în ţară. Trebuie precizat şi faptul că am avut 483 de cazuri în care copiii nu au putut fi imunizaţi, având contraindicaţii”, ne-a precizat Liliana Iordăchescu.

Conform sursei citate, deşi încă sunt doze de vaccin pe stoc, s-a făcut deja solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea acestora, astfel încât campania de vaccinare să poată fi dusă la bun sfârşit.

Citit 2021 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.