Târgul de Toamnă, la a 16-a ediţie

Târgul de Toamnă, la a 16-a ediţie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vineri, 29 septembrie, în Piaţa Centrală din Galaţi, va începe cea de-a 16-a ediţie a Târgului de Toamnă, la care se anunţă o participare-record din partea producătorilor gălăţeni.

Ca în fiecare an, Târgul de Toamnă din Piaţa Centrală va ţine trei zile, de vineri până duminică (29 septembrie - 1 octombrie). Şi tot ca în fiecare an, evenimentul de la Galaţi va fi diferit de majoritatea festivalurilor specifice care sunt organizate în alte oraşe din ţară: Târgul de Toamnă este dedicat nu numai producătorilor de legume-fructe, ci şi celor din alte domenii, cum ar fi panificaţie, apicultură, carne şi produse din carne, brânzeturi şi produse lactate, piscicultură, viticultură, meşteri populari, crescători de porumbei şi animale mici.

Diferit în acest an va fi, conform directorului Administraţiei Pieţelor Agroalimentare SA, Eugen Zaharia, numărul participanţilor, cel mai mare de până acum: "Dacă în alţi ani aveam cam 220-250 de producători care participau la târg, acum vom avea peste 300. Este şi meritul Direcţiei Agricole, care i-a convins să participe. Târgul de Toamnă este organizat doar pentru judeţul Galaţi, nu pentru alte judeţe, deci vor veni numai producători, comercianţi şi expozanţi gălăţeni, excepţie făcând doar meşteşugarii".

Directorul executiv al Direcţiei Agricole, Doina Ragea, a precizat că la târgul din acest an vom avea şi roşii de Matca, şi mere de Lieşti. "Vor participa circa 50 de producători agricoli din Matca, beneficiari ai programului de minimis prin care au primit câte 3.000 de euro pentru o mie de metri pătraţi cultivaţi în sere şi solarii, vor veni şi cultivatori de viţă de vie, şi deţinătorii de livezi din Lieşti, şi cele şapte grupuri de producători din Galaţi constituite pentru a accesa, prin asociere, fonduri europene".

"La fel ca la ediţiile precedente, nu vom permite participarea comercianţilor şi manipulanţilor care nu sunt autorizaţi sanitar-veterinar", a spus şi reprezentanta Direcţiei Sanitar-Veterinare, directoarea executivă Maricica Chiriac.

Şeful Pieţelor gălăţene a precizat că, pe durata Târgului de Toamnă, "nu taxăm tarabele. Vor fi trei zile de gratuitate, le dăm inclusiv curentul electric şi apa".

Se înţelege aproape de la sine că la târgul de la Galaţi va participa şi actualul secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, gălăţeanul Floricel Dima, fostul directorul executiv al Direcţiei Agricole judeţene. Organizatorii îl aşteaptă însă şi pe actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Citit 3695 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.