Refuzul VACCINĂRII antigripale, pe bază de semnătură

Refuzul VACCINĂRII antigripale, pe bază de semnătură
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a făcut catagrafierea pentru a stabili câte doze de vaccin antigripal trebuie cerute Ministerului Sănătăţii. Anul acesta, persoanele care au dreptul la vaccinare gratuită, dar nu doresc acest lucru, vor trebuie să semneze un act la medicul de familie în acest sens.

Conform DSP, în judeţul Galaţi, necesarul de doze de vaccin antigripal pentru vaccinarea gratuită a persoanelor incluse în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire este de 46.703. "Avem nevoie de 16.598 de doze pentru persoanele cu afecţiuni  medicale cronice, 414 doze pentru gravide, 2.350 de doze pentru personalul medical, 1.286 pentru persoanele rezidente, iar pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani necesarul este de 26.055 de doze. S-a constatat că nu toate persoanele eligibile doresc să se vaccineze, prin urmare, catagrafia la medicii de familie s-a făcut pe baza acordului semnat al pacientului", ne-a explicat Ani Nistor, reprezentantul DSP Galaţi.

Dozele de vaccin antigripal nu au fost încă distribuite în teritoriu, aşa că va mai dura până la începerea campaniei de imunizare, care se va face la medicii de familie.

Citit 1718 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2017 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.