Expoziţie militară, concert şi retragere cu torţe
Foto: Marius Negri

Expoziţie militară, concert şi retragere cu torţe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În fiecare an, pe 25 octombrie, militarii români sărbătoresc „Ziua Armatei”. Cu această ocazie, la Galaţi, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Andrei” a organizat, la nivelul Garnizoanei Galaţi, o serie de evenimente care să marcheze ziua de sărbătoare. Activităţile au debutat la Cercul Militar Galaţi , unde a avut loc o evocare – expunere cu tema ”Armiile Armatei Române”. A urmat apoi un ceremonial militar religios, dedicat eroilor neamului, pe platoul Mausoleului Eroilor din Cimitirul ” Eternitatea”, unde oficialităţile invitate au depus şi coroane de flori.

Tot cu ocazia „Zilei Armatei Române”, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Andrei” a organizat, pe esplanada Shopping City Mall Galaţi, o expoziţie de tehnică militară, armament şi aparatură cu care militarii îşi desfăşoară activităţile. De această expoziţie s-au bucurat, cel mai mult, copiii, care au avut ocazia să se fotografieze lângă tancuri, dar şi să ţină o puşcă în mână. Cât cei mici s-au bucurat de expoziţie, adulţii au avut ocazia să asculte un concert de muzică militară, susţinut de fanfara Centrului Cultural Dunărea de Jos ” Valurile Dunării”.

„Scopul acestor activităţi este acela de a contribui la cunoaşterea acţiunilor  specifice desfăşurate de către militarii Garnizoanei Galaţi, la promovarea valorilor Armatei Române, satisfacerea curiozităţii tinerii generaţii şi la posibila orientare profesională a elevilor din anii terminali spre o carieră militară”, ne-a explicat plt. maj. Vasile Marin.

Ziua s-a încheiat, în mod tradiţional, cu ”Retragerea cu torţe”, care a avut loc pe strada Domnească, cu plecare de la Muzeul de Istorie, către Universitate – Primărie – Prefectură - Catedrala Arhiepiscopală şi până la Monumentul domnitorului Al. Ioan Cuza.

Citit 1641 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2017 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.